Mazda Miata Club
Mazda Miata Club

Mazda Miata Club
Mazda Miata Club

Mazda Miata Club
Mazda Miata Club

Mazda Miata
Mazda Miata

Mazda Miata
Mazda Miata

Kjært barn, mange navn

Nye Mazda MX-5 dukker opp på stadig flere steder. I påsken sto den i New York. I spesialutgave.

Publisert Sist oppdatert

I Japan heter bilen rett og slett Mazda Roadster mens amerikanerne bruker den japanske betegnelsen Miata. Det burde kanskje vært omvendt!

Selv om modellen i Europa heter MX-5, nøyer ikke en entusiast seg med det om du forteller ham at du eier en.

Da vil han vite hvilken utgave du kjører, om det er en NA (originalen 1989-97), en NB (gen. 2 1998-2005) eller NC (2005 til i dag). Og da har du selvsagt allerede skjønt at nykommeren har kodenavn ND.

Club-racer
entusiastiske tilbakemeldinger fra de første som har kjørt bilen, og regner med at vi skal få satt oss bak rattet på et eksemplar i god tid før den norske lanseringen som er lagt til september.

Modellen som ble vist i New York var en Miata Club. Blant spesialutstyret på denne er 17-tommers «gunmetal» felger med dekk i 205/45-17, "limited-slip" differensial, Bilstein dempere samt frontspoiler og en diskret spoiler på kofferten.

Bilen har et avansert infotainment-system fra Bose med 7-tommers berøringsskjerm. Club-modellen kan mot pristillegg leveres med BBS spesialfelger, Brembo bremser og sideskjørt.

I USA skal modellen kun selges med toliters motor mens vi i Norge kan velge mellom en 1,5-liter med 131 hk eller 2,0-literen med 160 hk.

Powered by Labrador CMS