Luksus og muskler

Våre spionfotografer har sikret seg bilder av fremtidige Mercedes-modeller. AMG skal sørge for spreke ytelser.

Publisert

Neste år kommer en ny generasjon Mercedes SL på markedet. Den luksuriøse cabrioleten blir som sin forgjenger utstyrt med automatisk hardtop og beholder sine klassiske proporsjoner.

Fronten vil være påvirket av SLS AMG, og en rekke komponenter vil erstattes med nye i lettere materialer for å senke vekten på sportsbilen. Den vil også få nye drivlinjer - blant annet en 3,5-liters V6 og en 4,6-liters twinturbo V8.

SL 55 AMG
Når Mercedes utvikler en ny modell, er ikke datterselskapet AMG langt unna med sin spreke spesialutgave. Modellen vi kjenner som SL 63 AMG vil trolig erstattes av SL 55 AMG.

Årsaken er at AMG tar i bruk sin nye, normalt pustende 5,5-liters V8 i stedet for 6,2-literen de har brukt til nå. Mindre volum betyr ikke mindre ytelser, men trolig vil forbruket synke radikalt.

Det vil også komme en erstatning for den 12-sylindrede SL 65 AMG, og denne vil sannsynligvis bruke den samme V8-motoren, men da utstyrt med twin turbo slik at den yter i overkant av 600 hk.

De firedoble eksosrørene, store hjul og kryssventilerte bremseskiver røper at modellen på bildene er behandlet av AMG. Legg også merke til et stort luftinntak i den lave fronten.

Fremtidens ESS
Neste generasjon S-Klasse ligger lenger frem i tid, men også her er AMG godt i gang med sin heftige spesialutgave.

LES: Vår prøvekjøring av CL 63 AMG

Her vil AMG montere sin nyutviklede V8-motor, trolig med enkel turbo i S 63 AMG (eller muligens S 55 AMG) og twin turbo i toppmodellen, S 65 AMG – da med rundt 630 hester.

Begge modeller utstyres med 7-trinns Speedshift MCT girkasse perfeksjonert av AMG.

Powered by Labrador CMS