MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion
MG E-motion

Lekkert el-konsept fra MG

MG lever fortsatt, og de bruker bilutstillingen i Shanghai til å vise frem en bil nordmenn gjerne kan drømme om.

Publisert Sist oppdatert

Om du trodde det gamle britiske bilmerket MG var dødt, tenk om igjen. De lever nemlig fortsatt. Jeg skal være forsiktig med å si at det lever «i beste velgående», men de produserer og selger biler i det minste – både i Kina og i Storbritannia.

På bilutstillingen i Shanghai har de derimot vist en bil nordmenn kanskje bør vise litt interesse for.

E-motion heter modellen, og den strategisk plasserte bindestreken gir et hint om hva dette er: En elektrisk sportsbil.

Selv synes jeg dette er en veldig elegant bil – lange, slanke linjer, med gode coupé-proporsjoner.

Fronten er veldig Mazda-isk, mens vindusprofilen langs siden har et snev av Aston Martin i seg. I bakenden ser jeg noen konsept-hint fra Hyundai – eller kanskje Genesis. Og likevel fungerer alt som en sammenheng.

Skal vi tro MG selv har frontlyktene blitt designet med inspirasjon fra London Eye – det store pariserhjulet langs Themsen i London sentrum.

Bilen bygges på en ny modulær elektrisk plattform, utviklet av MG og deres eierselskap SAIC. Her vil det garantert dukke opp flere modeller etter hvert, både som MG og med andre merker i grillen – og om konseptspesifikasjonene holder vann, kan det bli spennende med elbil fra Kina.

MG mener nemlig E-motion er god for 500 kilometer rekkevidde og null til hundre på under fire sekunder.

I et intervju med britiske Autocar melder MGs salgs- og markedssjef i Storbritannia, Matthew Cheyne, at E-motion kan være klar for produksjon i 2020.

Forventet pris? Rundt 300.000 kroner!

Planen var nemlig å se hvordan reaksjonene til bilen ble på utstillingen i Shanghai, og ifølge Cheyne var disse gode nok til at vi kan forvente å se E-motion (sannsynligvis og forhåpentligvis under et annet navn) på veien om noen år.

Dørene åpnes opp og frem, og beskrives som «sommerfugl-dører». Ikke noe jeg roper hurra for, men bortsett fra dette er E-motion noe av det mest spennende fra Shanghai-utstillingen.

Fireseters sportsbil, nullutslipp, 500 kilometer rekkevidde og stilig utseende? Hvor kan jeg skrive kontrakt?

Powered by Labrador CMS