”Finsk Think i Helsinki

Lørdag åpnet en el-bil utstilling i Helsinki. Om noen uker åpner Think-produksjonen i Finland.

Publisert Sist oppdatert

E-Corollaen, som debuterte denne uken:

Think kommer til å ha et tydelig nærvær, når elbilmessen i Helsinki åpner i dag. Det vil bli en rekke biler som kan prøvekjøres, og bilene vil være på plass helt til utstillingen stenger søndag.

De vil selvfølgelig legge vekt på hvor utrolig sertifisert den er, kollisjonstestet og godkjent overalt. At man også legger vekt på at Think har vært i produksjon siden 1991 er kanskje litt mer underlig, når man vet hvor få biler som disse 18 årene egentlig har resultert i.

Tilskuerne får også høre at Think nå markedsføres på 7 europeiske markeder i påvente av at Valmet skal få produksjonen i gang.

Ilpo Korhonen, sjefen for Valmet, er også fornøyd med å vise frem denne bilen på Finlands første el-bil messe nå som finske Valmet selv skal bli produksjon-sentrum for denne bilen. (Men han nevnte ikke et ord om Fisker - en annen el-hybrid han også skal bygge)

Ombygde el-biler
Ellers later det til at finnene, som ikke er spesielt el-bil orienterte, er svært interessert i forbrenningsmotorbiler bygget om til el-drift.

E-Corolla er et eksempel. Bilen debuterte denne uken, men det påstås at den allerede har mottatt 1.700 forhåndsordre.

Foreløpig vet man ikke noe mer om den enn at den drives gjennom forhjulstrekket ved hjelp av en AC motor fra Azure Dynamics som mates fra lithium-batterier fra Thunder Sky.

Dette er et rent finsk garasjeprosjekt, som de påstår nå har forbindelse med 30 land.

Powered by Labrador CMS