Renault Modus
Renault Modus
Renault Modus
Renault Modus
Renault Modus
Renault Modus
Renault Modus
Renault Modus
Renault Modus

Modus til Norge i april

Renault har bestemt seg. Modus skal lanseres i Norge, og i april er de første bilene i landet. Prisene vil starte på 180.000 kroner. En annerledes bil med høy sittestilling og verdens minste MPV.

Publisert Sist oppdatert

Det er i 2006 Renault lanserer den nye Clio. Det blir en ordinær småbil – og ikke på langt nær så annerledes som Modus. En av de virkelig fine og ikke minst praktiske detaljene i Modus, er at baksetet lett kan flyttes fram og tilbake. Må baksetet brukes, blir bagasjeplassen minimal – men skal bilen brukes som toseter, er det meget stort bagasjerom. Det er mulig å fjerne baksetet og bakseteryggen er delt og kan lett klappes ned. I baksetet er det innredning for barn og bilen har standard feste for Isofix barnesete.

Høy sittestilling
Mange liker å sette seg rett INN i bilen – ikke NED i setene. Modus har høy sittestilling og man kommer meget lett inn og ut av setene. Det er høy sittestilling som i en MPV – og det setter mange med dårlig rygg stor pris på. Det er god plass mellom rattet og beina og de midtstilte instrumentene er lette å lese. Bilen er spartansk utstyrt – men den kan bl.a. leveres med store soltak.

Det er fire store sidedører og det setter de mange som må feste barn i barnesetene meget stor pris på. Det er litt av et mas å få barna inn og ut av baksetet – festet forsvarlig i barnesetet og derfor er det viktig med god plass og stor takhøyde, ikke minst bak. Det har Modus og må sammen med Toyota Yaris være best i klassen.

Modus leveres med tre alternative bensinmotorer med 16-ventilers teknikk på 1,2/75hk, 1,4/98hk og 1,6/113hk samt dieselalternativer på 1,5/65hk og 1,5/80hk. Nye dieselmotorer vil bli presentert i nær fremtid. 5-trinns manuell gearkasse blir standard, og 1,6-liters utgaven kan leveres med automatkasse.

Modus er første Renault bygget på Renault-Nissan-alliansens nye B-plattform, og er utstyrt med et veldimensjonert ABS-EBD bremsesystem fra Bosch, neste generasjon EPS med anti-understyring og dekktrykk monitor. Den kan også skryte av et rikholdig utvalg ekstrautstyr på sikkerhetsfronten med se-rundt-svingen-lys, doble xenon-lys og automatisk avstandsholder.

Modus blir produsert ved Renaults fabrikk i Valladolid i Spania. Modus er blitt en meget stor suksess i Europa. Den er kort og stutt – med mye plass – lettkjørt og med høy sittestilling.

Renault Modus Authentique 1.2 16v 5 dører

 • Pris: ca kr 180.000,- (introduseres i Norge i april)
 • Motor: 4-sylindret rekkemotor.
  1149 ccm.
  55 kW (75 hk) v/5500 o/min.
  105 Nm v/4250 o/min.
 • Mål og vekt: LxBxH: 379 x 171 x 158 cm.
  Akselavstand: 248,2 cm.
  Egenvekt m/fører: 1120 kg..
 • Dekk:155R 65 15
 • Bagasjerom: opp til 621 liter (VDA).
 • Tankvolum: 49 liter.
  5 stjerner EuroNCAP.
 • Aks. 0 - 100 km/t: 13,5 sek.
 • Toppfart:163 km/t.
 • Forbruk blandet kjøring: ca 0,50 l/mil.
 • CO2-utslipp: 145 g/km.
Konkurrenter:
Powered by Labrador CMS