Taycan oppgraderes for 2022

Porsche starter nå salget av 2022-modellene av Taycan og Taycan Cross Turismo med vesentlige oppgraderinger.

Publisert

Porsche vil ikke homologere 2022-modellene separat, så WLTP-verdiene forblir de samme som tidligere. Likevel hevder de at den reelle rekkevidden i nykommeren blir bedre enn i den eksisterende modellen takket være tekniske oppgraderinger.

Ved kjøremodiene Normal og Range er fremre motor nesten helt utkoblet i modellene med firehjulsdrift. Ved «coasting» sørger det elektriske frihjulet for at begge akslene kobles fri. Motorene trer i funksjon umiddelbart når sjåføren ber om mer effekt.

Den termiske styringen og ladefunksjonen er også forbedret. Med Turbo Charging Planner kan høyspentbatteriet varmes opp til en litt høyere temperatur enn tidligere slik at hurtigladingen starter raskere med høyere effekt.

Med tilleggsfunksjonen Remote Park Assist kan bilen parkeres automatisk ved hjelp av en smartfon uten at noen befinner seg bak rattet – både ved vertikal og skråparkering, utendørs og inne i en garasje.

Så lenge en knapp holdes inne tar bilen automatisk over styring og kjører framover og bakover i trygg avstand fra vegger og andre biler. Bilen stopper momentant om knappen slippes.

Apple CarPlay har vært kompatibelt med PCM (Porsche Communication Management) siden lanseringen av Taycan, men nå åpner systemet også for integrasjon med Android Auto.

På 90-tallet lanserte Porsche en rekke sterke farger på sine sportsbiler, og flere av disse gjør nå comeback på Taycan-modellene gjennom Paint to Sample som tilbys gjennom Porsche Exclusive Manufaktur.

I tillegg til Taycans 17 standard lakkfarger åpner dette for 65 tilleggsfarger. Ja, du kan sågar be om din helt unike farge om du spanderer på deg Paint to Sample Plus.

Ifølge Porsche solgte de globalt rundt 20.000 Taycan i første halvår – nesten like mange som i hele 2020 og på nivå med salget av 911.

I Norge er det hittil i år registrert 481 Taycan av totalt 700 nye Porscher. I rekordåret 2020 ble det registrert 1718 Porscher hvorav Taycan utgjorde 1221.

Powered by Labrador CMS