Neste konsept-generasjon fra Lancia

For to år siden viste Lancia sin Lybra-konseptbil. Masse praktfulle løsninger, spesielt interiørt, og en bil som helt klart banet veien for den kommende Aurelia (eller hva den skal hete). Kanskje er det nye Nea-konseptet et pekepinn mot den kommende Delta?

Publisert

Det hele er samlet under slagordet ”benessere a bordo”, - ha det bra om bord. Det samme slagordet som lå under Lybra-konseptet, for øvrig, men der kom det i større grad til uttrykk som ren komfort og interiør-arkitektur. Her er det først og fremst snakk om betjening. Smartcard sentralstyring av alle funksjoner, stemmestyring, radar og video til kjørehjelp, automatisk oppbremsing og unnvikelsesmanøvre, optisk lesing av skilt og veimerking åssåvidere åssåvidere.

Men alt dette her er allikevel forholdsvis enkelt å definere, og så legge inn i bilen. Fremdeles er det imidlertid slik at det virkelig skapende ligger i designavdelingen. Og her synes vi at Mike Robinson, designsjef, og hans unge gjeng, har vært svært dyktige igjen. Ikke mer enn 4,10 meter lang er den noe av det mest elegante som er utgitt i år, spesielt baklysene som nå virkelig er et integrert styling-element sitter som et skudd.

Mike Robinson er en sterk tilhenger av og støtte for de mange spesialkursene i Torino-området, der designere lærer snekkerarbeid, skinnarbeid, modellbygging, kunst-smiing og andre gamle håndverk. Han er overbevist om at slike hands-on kunnskaper kommer alle til gode, selv når de sitter ved mac’en sin og designer. Det skal bli spennende å se hvilke spor vi kan finne etter slike aktiviteter i Lancias nye Nea.

Stort bilde av konseptbil

Av Jon Winding-Sørensen – Bilnorge.no

Powered by Labrador CMS