Spar oss for Twingo

For stor til å være smart. For ordinær til å være mini.

Publisert Sist oppdatert
Renault Twingo

Renault Twingo

Først publisert i Bil 10-2007.

Renault Twingo er neppe bilen som skal få Renault-salget til å eksplodere i Norge. Forgjengeren ble aldri lansert her – det bør heller ikke denne – Renault har så mange andre og bedre små biler.

Renault Twingo har til alle tider vært like fransk som champagne, gåselever, Paris og Rivieraen. En litt annerledes tredørs bybil med mye plast. Artig utseende og kompakt. Mange ”frankofile har mast og ønsket seg bilen. De mest ivrige har importert den selv. Men ledelsen i Volvo Norge har vært stae og stått i mot presset. De har ment at norske bilkjøpere ikke i tilstrekkelig grad er interessert i en så liten bil – til en så høy pris.

Når Renault 1. januar starter opp selv i Norge og Norden – er nye Twingo på programmet. Bilen blir neppe redningen for det synkende Renault-salget. Nordmenn er ikke særlig interessert i minibiler med tre dører.

La forhandlerne slippe

Det må være mangel på kunnskaper om den norske bilkjøper som gjør at Renault skal satse på nye Twingo i Norge. Særpreget fra dagens modell er borte. Nå er bilen uten sjel og preg og kunne like godt kommet fra en produsent i Korea.

Den skal fortsatt bare leveres med tre dører – og det finnes ikke en eneste tredørs minibil som har hatt noe i nærheten av suksess i Norge. Ford Ka, Toyota Aygo, Citroen C1 og Peugeot 107 samt Smart Fortwo og Mini er småbiler med tre dører. Ingen har vært i nærheten av å ha skapt noen kjøpestorm.

Renault har et stort utvalg småbiler. Femdørs Modus og Clio med tre og fem dører er mye mer praktiske biler – og når Renault ikke lykkes med Modus, – har de da virkelig tro på at det skal skje med nye Twingo?

Sjelen er borte

Er det noe dagens Twingo har masse av så er det sjel. Den er i form og innredning annerledes – moderne og chic med plast i pastellfarger. Den nye modellen er mer rommelig og praktisk – men særpreget er totalt borte. Fortsatt er det bare en fireseter.

En fordel er at bakseteryggen kan justeres i lengderetning for større variasjon av bagasjeplassen og at forseteryggen på passasjersetet kan legges fremover slik at det er lettere å få barn inn i barnesetet i baksetet.

Bilen leveres med tre bensinmotorer og en dieselmotor. Det er den samme som sitter i Modus, Clio og Kangoo. Alle nye Twingo har et utslipp på under 140 gram CO2 per km. Lavest er dieselversjon med utslipp på bare 113 gram.

Fakta om Renault Twingo 1,2 bensin:

Powered by Labrador CMS