Renault Twingo CC
Foto: Carparazzi©
Renault Twingo CC
Foto: Carparazzi©
Renault Twingo CC
Foto: Carparazzi©
Renault Twingo CC
Foto: Carparazzi©
Renault Twingo CC
Foto: Carparazzi©

Renault planlegger ny CC

Renault var tidlig ute med å legge et automatisk glasstak på forrige generasjon Megane. Nå ser de ut til å ha tilsvarende planer for familiens minstemann.

Publisert

I følge Carparazzi har det lenge gått rykter om en åpen småbil fra Renault som skulle ta opp konkurransen med modeller som bl.a. Peugeot 207 CC, Opel Tigra og Mitsubishi Colt C+C – for bare å nevne noen eksempler i den store jungelen av kompakte cabrioleter som kan gi fullgod beskyttelse for vær og vind på kalde og våte dager.

SE VÅR MINITEST AV KOMPAKTE CABRIOLETER FRA 2007

I 2007 ble det av enkelte medier publisert falske skisser og rykter om at bilen skulle debutere i Frankfurt samme år. Nye spekulasjoner dukket opp før årets Genève-utstilling som pågår nå. Da det ikke sto en konseptbil der, regnet mange med at hele prosjektet var skrinlagt grunnet tøffe tider i bilbransjen.

Fortsatt med

Det er derfor interessant at vi kan presentere spionbilder som dokumenter at bilen fortsatt er med i Renaults planer, og at prototyper nå testes ut under forskjellige forhold.

Twingo CC blir en ren toseter slik som Tigra. Finner Renault like smarte løsninger som Opel for stabling av taket, kan det bety et bagasjerom som rommer det to personer trenger for en liten ferietur i stedet for et baksete som i beste fall kan benyttes av kortvokste over svært begrensede avstander.

Regn med at Twingos 1,2-liter blir benyttet også i den åpne utgaven, men at den sprites opp til rundt 120 hk. I så fall vil den få problemer med det norske avgiftssystemet på tross av at den i utgangspunktet blir en av de rimeligste cabrioleter på markedet.

Powered by Labrador CMS