Nye takter fra SsangYong

Vi møtte den som konsept i Paris sist høst, og om et par uker debuterer en nesten produksjonsklar SsangYong C200 i Seoul.

Publisert

Det er ikke uvanlig å snu seg etter en SsangYong, men hittil har det mest vært for å få bekreftet at det går an å lage noe så stygt. Men nå kan snart fløyta få en annen lyd når koreanerne avduker en så godt som produksjonsklar C200 Crossover på bilutstillingen i Sør-Korea.

LES OMTALE FRA PARIS HER

Det er Giugiaro’s Italdesign som har ansvaret for designen på den nye bilen med en akselavstand på 2,64 meter. Den skal utfordre populære modeller som Toyota RAV4, Honda CR-V og en rekke andre modeller i den kompakte SUV-klassen.

Selvbærende

Bilen har selvbærende karosseri og en fleksibel plattform som gjør at den kan leveres med forhjuls- eller firehjulsdrift. Utstrakt bruk av aluminium i hjuloppheng reduserer vekt og sørger for et lavt tyngdepunkt.

Drivlinjen er ny med en avansert 2,0-liters dieselmotor som skryter av lavt støynivå og små vibrasjoner. Den yter 170 hk og kan kombineres med automatisk eller manuell gearkasse.

Arbeidet er allerede i gang med å tilpasse produksjonslinjen for den nye modellen som skal på markedet om noen måneder.

I tillegg til C200, vil SsangYong også vise en ny diesel hybrid basert på Kyron. Denne er basert på teknologien som ble presentert i Genève under utstillingen i 2008. KLIKK HER FOR Å LESE MER

Powered by Labrador CMS