Bergerac - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Bergerac
I 10 år var Jim Bergerac en politioffiser på Jersey. Og i alle disse årene, mellom 1981 og 1991, kjørte han rundt i sin åpne Triumph 1800 Roadster. Fremdeles slipper man ikke unna, en av tidenes mest populære re-runs.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Den første episoden het Picking It Up, og allerede da ble noen av høydepunktene fullstendig klare: at Jerseys Bureau des Etrangers besto av fullstendig udugelige folk, og at de (altså øyas politistasjon) stengte klokken fem! Det var også tidlig ganske åpenbart at denne gamle Triumphen var en passende bil for Bergerac – fartsgrensene på Jersey er slik at du stadig risikerer å bli tatt for overskridelser på en vanlig sykkel.

Bilen ble nok aldri utsatt for de store prøvelsene, det er den heller ikke i dag. Den befinner seg på Jersey Goldsmiths en turistfelle der de lager smykker og hvor du kan se på edelstener. Bilen står slik at du kan se på den mens du sitter på terasse-restauranten og spiser hummer!

Jeg har egentlig ikke mye tid til overs for Bergerac eller kaptalistfjotten Charlie Hungerford som, uten å kunne for det, er bestevenner med alt som senere avsløres som underslagere, mordere, voldtekstsforbrytere, hvitevaskere, eller spøkselser med kriminelle intensjoner. Deborah, ex-fru B og Hungerfords datter, virker forresten også temmelig brainless, Noe av det beste med Bergerac er Tony Robinson, som bør huskes evig fra Blackadder. Han spilte nemlig en utrolig gal fyr, med klare jødiske elementer, som påsto at han var Bergerac i ”My Name Is Sergeant Bergerac”. En av verdens største parodier. Og dersom det bare er Triumphen du vil se vil jeg heller foreslå ”The Smallest Show on Earth” med Peter Sellers (som kjente en Bra Bil når han møtte den – og Triumph 1800 var ikke blant dem), Margaret Rutherford og Bill Travers blant mange andre støtter.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: