Robocop - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Robocop
Robocop endte opp både som filmer og TV-serie. Her har vi Motown, men uten Ross eller Badou eller Eminem, med vegg-til-vegg kriminalitet og styrt av et kjempekonsern – omtrent slik vi kjenner Detroit i dag.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Så var det politimannen da, spilt av Alex Murphy, som ble drept men som ble gjenskapt forholdsvis pionisk, halv menneske halvt robot, og satt inn i crime-busting tjeneste av dette regjerende selskapet. Så det er kampen mellom Robocop og erkebanditten Boddicker dette dreier seg om. Og selvfølgelig måtte det være biler med. Det ble vel bygget en seks syv, ganske forskjellige fra hverandre var noen av dem. Men det som er litt morsomt her er at vi snakker et skikkelig design-arbeide, utført av en skikkelig designer – Robert Webb er utdannet ved Art Center i Pasadena, men var mer rock-set designer enn bildesigner da arbeidet med RoboCar startet i midten av 80-årene.

Jeg skal ikke dra denne spennende historien, du kan selv finne den, med skisser og fotografier og alt på http://www.robertwebb.com/robocop.htm. Her skal jeg bare nøye meg med å nevne at bilene stort sett ble basert på Camaroer, at underveis var de innom SUV’er også, lenge før SUV ble et ord i dagligtalen.

Akkurat disse bilene synes jeg egentlig er ganske fine. Vi må huske på at for det første skulle de ikke være for futuristiske, 1998/2000 var den tenkte tiden for handlingen, dessuten skulle de være twin-gas turbine motoriserte. En av bilene fikk forresten ekstrautstyr som gjorde det mulig å produsere 7 meter flammer bakover – litt av en gassturbin!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: