Toyota : Video: Knuste rekord - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Video: Knuste rekord
Toyota har igjen vært ute og lekt seg med sin elektriske prototyp TMG EV P002 på Nordsløyfa. Vår video viser hvordan Jochen Krumbach moser den gamle rekorden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Den tyske racerføreren noterte tiden 7 minutter og 22,329 sekunder rundt den 20,8 kilometer lange Nordsløyfa. Dermed senket han sin gamle rekord, satt for et år siden, med over 25 sekunder.

Se forrige rekordforsøk på video her

Mellom de to rekordforsøkene på Nordsløyfa har bilen også tatt seg opp det legendariske bakkeløpet Pikes Peak, hvor den også satte ny rekord for elbiler.

Toyota benyttet en helt ny batteri-til-batteri ladeteknikk, TMG DC hurtiglader, som de har utviklet i samarbeid med Schneider Electric. Denne setter dem i stand til å lade batteriene på en bane selv om man ikke har tilgang til et vanlig lysnett.

- Siden vårt forrige forsøk på Nordsløyfa i fjor har vi utviklet vår elektriske drivlinje til å levere mer effekt og opptre mer konstant over lengre distanse ved bedre å kontrollere temperaturen i batteriene, sier Ludwig Zelle, TMG-sjef for Electrics Electronics.

Noen tekniske detaljer om bilen: Motoren yter 350 kW (475 hk) og har et dreiemoment på hele 900 Newtonmeter. Noen vekt får vi ikke oppgitt, men målene er 410 x 179 x 104 cm, og toppfarten er oppgitt til 255 km/t.

Bli med en runde på Nordsløyfa. Heftig, spør du meg, selv uten snerr.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: