Peugeot : Favoritter på Oslo-visitt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Favoritter på Oslo-visitt
Det er alltid skummelt å møte igjen gamle flammer og favoritter. Disse to hadde imidlertid holdt seg meget godt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Storfint besøk i Oslo i dag. Peugeot-importøren skal ha kickoff-event for alle sine forhandlere. Administrasjon, salg, ettermarked, alle skal peppes opp foran den nye sesongen.

Og et av kick-midlene er nydelige Onyx.

Onyx er den konseptbilen Peugeot viste for første gang på Paris-utstillingen i 2012. Den hadde vært en attraksjon uansett hvem som hadde designet den. Men da det viste seg at det sto en nordmann bak ble selvfølgelig interessen enda større.

Norsk bakmann
Per Ivar Selvaag møtte jeg første gang midt på nittitallet da han fremdeles studerte design i Coventry.

Etter det var han innom mange spennende designsentra – han var til og med borti Bugatti Veyron, før han for alvor etablerte seg hos BMW og så ble hentet til Peugeot som sjef for fremtidsstudier og konseptbiler

Og selv om Per Ivar Selvaag ga seg med bildesign etter denne – smart å gi seg på topp - så «eies» han fremdeles av norske motorjournalister. Så det er klart det vakte interesse da det viste seg at ikke bare var Onyx kommet til byen, men også Selvaag.

Noe av det mest spennende med denne Selvaag-skapningen var bruk av materialer. Aviser sammenpresset under enormt trykk var for eksempel det sentrale materialet i interiøret.

- Det så ut som en nydelig tresort «og var et sant h****te å få godkjent til bruk inne i en bil» forteller han i dag. Men materialet er i dag i serieproduksjon.

Levende materiale
Og det å kle deler av det utvendige med kobber var også en fullstendig ny idé – og det var her den gamle flammen viste hvor godt hun hadde tålt tidens tann.

For kobber irrer, det er et levende materiale, og fra å være skinnende kobberglinsende hadde de delene av karosseriet nå et mattere preg med antydninger av et mønster, nesten som ansiktshud som også blir eldre.

Frapperende, og definitivt kledelig. Og det ga denne gamle favoritten et helt nytt preg.

Kommunikator
I dag skal Selvaag møte alle de som jobber med å selge produksjonsbilene som han og hans kolleger jobber med i mange år for å få så perfekte og attraktive som mulig.

La oss håpe han greier å få formidlet noe av det som ligger bak dette arbeidet, og får selgerne til bedre å forstå bildesign, slik at de er i stand til å formidle det enda bedre til kundene.

For, og nå ser vi helt bort fra konseptbiler og norske designere, det er helt klart at Peugeot er blant dem som har minst å skamme seg over når det gjelder spennende design. Derfor er det viktig at andre enn designerne også forstår litt hva det dreier seg om. 

Og Per Ivar Selvaag selv? Snart er han hjemme i California igjen, der produktdesign og interaksjonsdesign er blitt minst like interessant som bildesign, og der en espressomaskin av sement er like spennende som en av de mest vellykkede konseptbilene ever.

Men egentlig hadde jeg håpet på et siste, tøft, Selvaag-konsept, en skikkelig sement-overflate-bil. Kanskje den kommer?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: