Seat : Seat mot 2020 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
40 bilder i galleri
Seat mot 2020
Seat viser en konsept-SUV som skal gi inntrykk av hvordan bilene deres kan bli om fem år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Den spanske VW-slektningen har ikke vært representert seriøst i Norge siden Harald A. Møller ga opp sitt forsøk for rundt 15 år siden etter å ha tapt store penger på merket.

Men Seat holder fortsatt hodet over vann etter flere vanskelige år, de siste to årene har de greid å øke salget med over ti prosent årlig.

Store markeder
Hjemmemarkedet er selvsagt viktig, men de er også godt representert i store markeder som Tyskland, Storbritannia og Italia. Du finner dem også representert i Sverige.

Nå har de festet blikket på 2020, og konseptbilen 20V20 spiller nettopp på dette – derav navnet. Den viser hvilken designretning merket har staket ut.

– 20V20 viser vår ambisjon, sa Seat-president Jürgen Stackmann da han avduket showbilen. – Den er vår ledestjerne og vårt fyrtårn for utviklingen de neste fem årene.

Satser større
Med lanseringen av siste generasjon Leon har Seat endret fokus fra primært å bygge småbiler til å lage større, mer lønnsomme modeller.

– For første gang har vi solgt mer Leon enn Ibiza. Leon-familien er nå komplett, sa en stolt Stackmann samtidig som han avslørte at Seat skal lansere sin første kompakt-SUV på Genève-utstillingen neste år.

Seat mangler ikke erfaring innen SUV-produksjon – det er de som bygger Audi Q3

Blir ladbar
Konseptbilen Seat 20V20 har en lengde på 466 cm og er nok vesentlig større enn kompakt-SUVen som skal lanseres neste år. Ja, den er faktisk 4 cm lenger enn en Audi Q5.

SUV-en skal være en komfortabel femseter med moderne hjelpemidler, det er jo nok å velge mellom i VW-gruppens delereoler. Motorutvalget vil bestå av TSI- og TDI-varianter – inkludert ladbare hybrider.

Kreftene leveres til hjulene via DSG girkasse og elektronisk styrt firehjulsdrift.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: