Volkswagen Tiguan: Forsmak på ny Tiguan - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
33 bilder i galleri
Forsmak på ny Tiguan
Andre generasjon Tiguan er snart på plass i Norge. På Detroit-utstillingen vises en forsmak på fremtiden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Volkswagen Tiguan debuterte på bilutstillingen i Frankfurt sist høst og er på plass hos norske forhandlere i løpet av våren. Men i USA vises den for første gang nå, og da i en ren showutgave – som Tiguan GTE Active Concept.

Volkswagen forteller sine amerikanske kunder at det fortsatt tar et års tid før Tiguan er på plass der, men da kommer den til gjengjeld i en forlenget utgave med syv seter. Og de lover å utvide porteføljen av SUV-er i årene fremover, spesielt i det amerikanske markedet.

Det har også vært snakket om en lang versjon for Europa, så vi skal ikke se bort fra at den også kommer hit etter hvert.

Effektiv pakke
Slik den står i Detroit er Tiguan GTE Active Concept utstyrt med plug-in hybrid drivlinje. Den har en TSI bensinmotor på 150 hk kombinert med to elmotorer, en foran på 54 hk og en bak på 115 hk. Den fremre elmotoren sitter integrert i DSG girkassen.

Dermed oppnås en samlet effekt på 225 hk og et solid dreiemoment fra første omdreining.

Så lenge batteriene har kapasitet nok starter bilen på ren eldrift, og man kan velge mellom firehjuls- eller bakhjulsdrift.

Innstilt på Hybrid velger bilen automatisk den beste kombinasjonen, men man kan også overstyre automatikken og velge enten bensin- eller eldrift.

To i ett
På ren eldrift antyder VW en rekkevidde på cirka 32 kilometer og hastigheter opp til 120 km/t, men med full tank og fulladede batterier er rekkevidden over 90 mil på hybriddrift.

Som produksjonsmodellen er Tiguan GTE Active Concept bygget på den fleksible MQB-plattformen som sitter under en rekke av VW-gruppens nyere modeller. Den har en lengde på 449 cm, er 190 cm og 177 cm høy over en akselavstand på 268 cm.

Sammenlignet med en ordinær Tiguan har konseptbilen fått økt bakkeklaring med 45 mm, til 225 mm, vesentlig bedre «angrepsvinkel» for å ta seg frem i terreng, og ekstra beskyttelse under front- og bakfanger.

Realiseres
Innomhus dominerer en 9,2—tommers skjerm dashbordet med såkalt «gesture control» som oppfatter håndbevegelser uten at man direkte berører skjermen.

Nye Tiguan kommer til Norge i mai. Den vil på et senere tidspunkt komme som ladbar hybrid, men med en mer moderat effekt på nivå med det vi finner i de populære modellene Golf GTE og Passat GTE.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: