Utenfor komfortsonen - del 2 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Utenfor komfortsonen - del 2
BILTEST: Gjørme, skog, krøtterstier og kratt. Dette er ikke hverdagskost for kompakt-SUV-er som Renault Kadjar, Hyundai Tucson og Kia Sportage, men det stoppet ikke oss.BILTEST: Gjørme, skog, krøtterstier og kratt. Dette er ikke hverdagskost for kompakt-SUV-er som Renault Kadjar, Hyundai Tucson og Kia Sportage, men det stoppet ikke oss.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

- Innledning

Den virker større enn den faktisk er, synes jeg. Det inntrykket forsterkes innvendig.

Jeg har ikke så god oversikt som jeg kunne tenkt meg, og bruker litt tid på å venne meg til hvor bilen er hen på veien. Det merkes også i skogen, hvor jeg på et tidspunkt er litt nærmere ei lita bjørk enn jeg trodde.

Denne anglo-franko-japaneren (i utgangspunktet en Nissan Qashqai, japansk merke, engelsk modell) kunne gjerne fått lånt 360-graders-kameraet som donorbil Qashqai kan skilte med, men det har den dessverre ikke.

Rent bortsett fra det liker jeg Kadjar bedre enn Qashqai. Én ting er at instrumentene er byttet ut med et digitalt display, som ikke bare er flott å se på; det er forbilledlig oversiktlig, og har et stramt, men fornuftig, utvalg av tilleggsinformasjon.

En større forskjell er navigasjonsskjermen i dashbordet. Den har Renault byttet ut til fordel for sitt R-Link-system, som både er enklere i bruk, og har oppløsning og grafikk som er mer 2015 verdig.

Meny-logikken har fortsatt litt å gå på, riktignok, men det er fortsatt langt bedre enn i Nissanen.


CX-5-kopi?
Det beste førsteinntrykket får jeg fra Hyundaien. Kollega Ringen og jeg har hentet begge bilene samtidig, og nå lurer han i bakspeilet mitt. «Lekker bil», tenker jeg, og den blir enda bedre i det vi parkerer og jeg kan gå bort og se skikkelig på den.

Den har noe veldig Mazda CX-5-aktig over seg. Den store grillen, de avrundede, men likevel skarpe, lyktene og de sorte hjulbuelistene. Det er en positiv ting.

Heldigvis har ikke Hyundai «gitt opp» før de rakk å designe bakenden – den står absolutt i stil til resten.

Men som Renaulten skuffer Hyundaien litt på innsiden. Hardplasten er hardere enn jeg har begynt å forvente fra Hyundai, men når det gjelder layout og ergonomi scorer Tucson veldig høyt.

Høyt plassert hovedskjerm, logisk knappesortering (Renaulten har for eksempel knappen for å aktivere cruise control bak håndbrekkbryteren!) og enkel (på grensen til simpel?) instrumentering.

Hvorfor Hyundai har gått på en blemme og montert en volumknapp på medieanlegget som nesten ikke er mulig å få tak i – selv med mine små fingre – er derimot helt uforståelig.

 

LES VIDERE:

Del 1

Del 2

Del 3

Konklusjon

Testdata

Poeng

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: