Kinesisk Tesla - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Kinesisk Tesla
Sannsynligvis kjenner du ikke LeEco-navnet i det hele tatt. Eller muligens som kinesisk smart-telefon. Da de viste sine siste ‘foner nylig, kom sjefen inn på scenen med sin egen selvkjørende elbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Jeg aner ikke noe om telefonene fra kinesiske LeEco i det hele tatt. Bortsett fra at de påstås å være smarte, og ganske billige. 

Men LeEco-navnet, eller LeTV som det het før, har dukket i andre sammenheng.  Først i forbindelse med den utrolige Faraday Future og deretter i et tilsynelatende mer seriøst forhold: 

Under en presentasjon i Frankfurt i februar ble vi fortalt at Aston Martin (fra før av sterkt forbundet med Mercedes) hadde etablert et forhold med kinesiske LeEco.

Partene kunne fortelle at forholdet var ment å utvikle seg til noe som kunne bli en produksjonsversjon av det RapidE-konseptet som ble vist i fjor høst.

Samtidig ble det sagt at avtalen også åpnet for «potensialet for en joint venture med Faraday, for å bygge andre biler…»

Tesla-inspirert
Hva den andre bilen skal være ble det ikke sagt noe om, men for alt jeg vet tenker de kanskje på LeSEE. Det var nemlig navnet på den bilen som dukket opp sammen med alle telefonene nylig.

Men i så fall ville jeg tro de fikk stort bråk med Elon Musk og Tesla om «intellektuelt innhold». For det kan ikke bare være jeg som syns dette er særdeles meget Tesla.

Nå skal jeg ikke være altfor bastant, men denne bilen ble presentert med alle de Disney-land tricksene du kan tenke deg.

Sjefen selv brukte stemmegjenkjenning for å «bestille en tur». Visepresidenten for selskapet satt tilfeldigvis ombord da, og styrte bilen ved hjelp av gester og stemmestyring.

Hvorpå toppsjefen, Jia Yueting – med tårer i øynene - brukte den nye telefonen for å gi bilen ordre om å parkere seg selv.

Mangfold
En av mine kyniske kolleger som var til stede antyder at dersom de lykkes i å presentere selskapet som Samsung, Apple, Amazon, Netflix, Tesla og SpaceX rullet sammen til en og samme organisasjon, har de i hvert fall mulighet til å hente masse spenn på børsen. «Dette er jo tross alt Kina!».

Bilen selv skal stå på bilutstillingen i Beijing til uken. Da får vi kanskje vite mer om den. Men foreløpig har vi bare hørt at den er utviklet internt, at de har jobbet med bil i 28 måneder, og at denne bilen har 210 km/t i toppfart.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: