Morgan : Morgan slår gnister - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Morgan slår gnister
Dere som har sett frem mot en avgiftsfri Morgan kan begynne å spare nå.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

På Genève-utstillingen i år overrasket Morgan med en elektrisk utgave av trehjulingen sin. Det var ikke første gang de hadde forsøkt seg med batteridrift, men denne gangen var det åpenbart at vi skulle får se den på veien om ikke altfor lenge.

«Ikke altfor lenge» viser seg å være omtrent nå. De første bilene er i produksjon og skal ut i et såkalt begrenset opplag i samarbeid med Selfridges – det store varehuset.

Like gamle
Forklaringen er at de ble begge født det samme året. Både Selfridges og Morgan stammer fra 1909, og dermed har man lagt opp til en konkurranse med Morgan-relaterte premier, samtidig som det er blitt mulig å bestille en av de første 19 spesialene.

Selfridges tilbyr «bespoke EV3 driving kit – eksklusivt tilbehør bestående av en koffert spesialtilpasset bagasjebrettet, kjørebriller, lue, hansker, sko, overall og skjerf – alt produsert i Storbritannia i et meget eksklusivt opplag. Og selvsagt er det mulig å kjøpe en kopi av trehjulingen til junior.

Ikke noe er sagt om pris eller spesifikasjoner, men prototypen veide rundt 500 kg med en motor som garanterte masse moro, samtidig som de snakket om en (kanskje optimistisk) rekkevidde på litt over 200 km.

Det kommer sikkert nærmere detaljer ganske snart nå som det er klart at bilen skal ut på markedet.

(saken fortsetter)

Symmetri
For meg holder det å ha sett bilder av denne nye versjonen.

Jeg syntes nok prototypen, med bare en lykt i fronten, så ganske merkelig ut, og savnet helt klart den svære V2-motoren på tvers der foran

Med to lykter nær midten har alt blitt mye bedre. De kan selvfølgelig ikke erstatte en stor V-motor, men nå er det i hvert fall blitt både symmetri og tyngde der foran.

I fjor ble det registrert én ny Morgan i Norge. Hittil i år er det også bare en. Vi ser vel ikke bort fra at den nye elbilen kan få opp volumet litt igjen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: