Lamborghini utdatert : 100-åring uten tak - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
100-åring uten tak
Det var ikke bare Aston Martin som kapper vekk taket i anledning Pebble Beach. Lamborghini gjorde også det.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Til Genève-utstillingen hadde Lamborghini bestemt seg for å feire grunnleggeren, Ferruccio Lamborghinis 100-års dag med en spesialmodell.

Centenario het den selvfølgelig, priset til rundt 2 millioner dollar – alle de 20 eksemplarene som skal bygges er for lengst bortbestilt.

Nå regner jeg med at de som skrev seg på den listen var fullstendig klar over at det ville komme en oppfølger, med litt mindre.

Det skjer alltid.

Det skjedde nå sist, som vi har sett, med Astons Martins siste Zagato-spesial, som er enda ferskere. Med tak til Villa d’Este i juni. Uten tak til Pebble Beach i august

Men hvis Lamborghinien er litt mindre ny, Genève fant sted i mars, er til gjengjeld denne modellen enda mer eksklusiv. Aston Martinen skal bygges i 99 eksemplarer ganger to. Lambo nøyer seg med 20 av de med tak, og 20 av de uten.

Det hele er bygget oppå en Aventador, 6,5 liter, ikke en turbo så langt øyet kan se, 759 hester og rødlinjet på 8.600 omdreininger, firehjulsdrift og en ganske smart bakhjulsstyring.

Og så har den litt spennende aero da, blåst diffuser, som ble forbudt på Formel 1, og en hekkspoiler som ikke bare løfter, men som kan bevege seg 15 grader.

Taket er bare tatt bort, du får det ikke med som en separat plate en gang. Så hvis det regner får du sette opp farten, så fyker vel regndråpene over.

Lamborghini sier ikke noe om hvor fort du kan kjøre for å løse den floken, de sier bare at toppfart er over 350. Kanskje ikke så smart, allikevel, å forsøke på våt vei?

Lambo antyder også at uten tak vil den av en eller annen grunn bli 10 % dyrere enn den med.

Og selvfølgelig kan du få den i hvilken finish du vil, men det er mulig noen har fått en god idé etter å ha sett Quaile-bilens spesielle matte sølvfarge – døpt Argento Centenario.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: