Volkswagen : Volkswagens I.D. for fremtiden - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
51 bilder i galleri
Volkswagens I.D. for fremtiden
Volkswagen benytter kvelden før pressedagen i Paris til å vise sine planer for fremtiden. I.D. Concept skal danne grunnlaget for en helt ny familie.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det dreier seg om elektriske biler, og Volkswagen har til hensikt å bli størst også innen denne nisjen. De har tallfestet et mål om å selge en million elbiler årlig fra 2025.

Dette er spesielt gode nyheter for Norge som sammen med USA og Kina er største avtager av elektriske biler. Målt i salg per innbygger er Norge størst i verden.

– I.D kan bli den viktigste modellomveltningen fra Volkswagen siden lanseringen av Bobla i 1938 og Golf i 1974, sier Volkswagen i sin pressemelding.

Som BMW med i-serien og GM / Opel med Ampera-e har VW valgt å designe en helt egen plattform for sine elbiler, kalt MEB. Denne gir mulighet for en plassutnyttelse som ikke er oppnåelig med tradisjonelle plattformer.

Volkswagen I.D. har utvendige mål omtrent som en Golf, mens den innvendige plassen er på nivå med en Passat.

Dekker behovene
Konseptbilen har en motor på 125 kW (170 hk) og en rekkevidde på mellom 400 og 600 kilometer per opplading. Dermed kan den fungere som bil nummer én for de aller fleste, både privat og i jobbsammenheng.

(artikkelen fortsetter)

Produksjonsutgaven av I.D. skal på veien i 2020, og konseptet gir også et innblikk i hvordan en selvkjørende elbil kan bli når den lanseres i 2025.

I autonom versjon trekkes rattet inn i dashbordet når bilen blir selvkjørende.

Blant mulighetene i fremtiden nevner VW at I.D. kan ta imot pakker dersom eieren ikke er hjemme – tilsvarende systemet Volvo i dag har lansert i Norge.

Se video fra avdukingen i Paris:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: