Fransk møter japansk - del 2 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Fransk møter japansk - del 2
BILTEST: Mazda 3 er blant de mange som forsøker å legge ut fartshumper når Renault vil fram med nye Megane. To ganske forskjellige biler møtes her til duell.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

- Innledning

OBS! 
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase

Mazdas styrke ligger i selve kjøreopplevelsen. I motsetning til Megane kan ikke gass- eller styrerespons reguleres på Mazda 3. Like fullt kjører den bedre på grunn av bedre chassis, mer presis og veifølsom styring samt mer presist girskift.

Mazdas 2,0 liters sugemotor oppleves slapp i forbikjøringer sammenliknet med Renaults 1,2-liters kvikkreagerende turbomotor (120 hk i Mazda og 130 hk i Megane). Men de digitale målingene våre viser omtrent dødt løp. 

Slurpegjerrig
Det Mazdaen taper i opplevd ytelse, tar den til gjengjeld i forbruk. Mazda sverger enn så lenge til det de kaller Skyactiv teknologi med bensinmotorer uten pustehjelp.

Da bilene ble retanket lurte vi faktisk på om det var gjort feil underveis. Men nei. Senere testmålinger viste omtrent samme forskjell. På testruten gjennom fire fylker og med høydeforskjell på 1000 meter, drakk Mazdaen 0,58 liter/mil mens Megane forlangte hele 0,77 liter/mil. 

Det oppgitte forbruket på de to er omtrent identisk (0,51 l/mil for Mazda 3 og 0,53 l/mil for Megane).

Bak Renaults moderne ytre skjuler det seg en ganske ordinær bil sett i forhold til praktiske løsninger. Eksempelvis hadde det vært fint med flatt bagasjeromsgulv når bakseteryggen legges ned, og 81,5 cm høy lasteterskel inn til det dype rommet gjør det ikke enkelt å få en tung koffert oppi.

Prisforskjellen
Førerstøtteteknologi blir stadig viktigere i biler. Her har testbilene mye å gå på. Mazda fordi den nå er «en gammel bil» som snart oppgraderes, og Renault fordi fransk bilindustri henger godt etter tyskerne på dette litt sårbare punktert.

Eksempelvis har begge aktiv cruisekontroll, men den slutter å virke når behovet melder seg som mest – i køkjøring. Naturligvis leser bilene veiens kantlinjer, men varsler kun og gir ingen aktiv hjelp til å holde bilen på veien ved uoppmerksomhet slik som eksempelvis VW Golf gjør. Begge har heldigvis blindsonevarsling, autobrems, enkelt headupdisplay og Renault leser i tillegg fartsskiltleser.

I tillegg til de gode veiegenskapene, henter Mazda hjem seieren på grunn av god pris. I en test hvor bilene i sum er ganske like i størrelse, ytelser og utstyr betyr 31.200 kroner i prisforskjell (rundt ti prosent) ganske mye. Test-Mazdaen kostet 281.800 kroner – mot 313.000 kroner for Megane.

Dette er styrkene til Mazda 3:

* Kjører best

* Best styring

* Best å sitte i

* Best plass

* Lavest forbruk

* Rimeligst

Dette er Renault Megane best på:

* Mest moderne innpakking

* Infotainment

* Motor

LES VIDERE:

Del 1

Testdata og konklusjon

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: