Porsche : Detaljer om Porsches elbildrøm - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Detaljer om Porsches elbildrøm
Porsche var blant de få unntakene på Frankfurt-utstillingen der «alle» de store produsentene viste sine eldrevne fremtidsplaner. Men det betyr ikke at de er rådløse.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Porsche sjokkerte en hel bilverden da de viste sin fremtidsstudie Mission E på den tyske bilutstillingen allerede i 2015. 

Og det sjokket er nok en medvirkende faktor til at alle som vil være med inn i fremtiden nå har elektrifisering høyt oppe på agendaen.

Flere produsenter, blant dem Volvo og Jaguar Land Rover, har sagt at samtlige modeller skal tilbys med elektrifiserte drivlinjer fra 2020. Elektrifiseringen har spredt seg til Asia hvor vi hører tilsvarende uttalelser fra koreanske og japanske produsenter.

Sågar har Chery, Kinas største eksportør av biler, sagt at de har biler med stikkontakt på programmet når de skal angripe Europa om et par år – både hybrider og rene elbiler.

HER FINNER DU ALLE NYHETENE FRA IAA I FRANKFURT

Tesla bør med andre ord nyte sitt otium mens de er alene i sine nisjer – om et år eller to får de konkurranse fra mange hold.

Klarer du å se hva som skjuler seg her?

Car Magazine har intervjuet Porsches toppsjef, Oliver Blume, og han kom med en del drypp som stemmer bra med det vi hørte da Mission E dukket opp første gang på IAA i 2015

Han forteller at produksjonsutgaven er klar om et par år, trolig da som 2020-modell, og at den får mye til felles med konseptet.

(saken fortsetter)

Den skal fylle nisjen mellom 911 og Panamera, og det er jo så vidt forskjellige biler at det bør være god plass mellom dem.

Trolig betyr det mindre komfort og plass enn hva Panamera byr på, og at den er tunet mer for sport enn komfort.

Han nevner også at bilen skal prises som en Panamera. Det er et ganske diffust begrep, siden Panamera i Norge er priset fra 1,2 til 2,2 millioner kroner, avhengig av hvilken variant man velger.

Og slik blir det trolig med den kommende elbilen også – man får en innstegsmodell med begrenset effekt og rekkevidde, og så betaler man ekstra for mer av begge deler. En tilsvarende taktikk som Tesla benytter.

Men Blume sier at alle modeller er klar for hurtiglading på 350-kilowatt hastighet. Dermed kan batteriene fylles 80 prosent i løpet av et kvarter. Teslas superladere tilbyr i dag hastigheter på inntil 135 kilowatt.

(saken fortsetter)

Produksjonsutgaven av Mission E skal få en rekkevidde på 500 kilometer – trolig snakker vi da etter NEDC-standarden og på mer påkostede modeller enn basisutgaven.

Ytelsene ligger ikke tilbake for hva man forventer i en sportsbil fra Porsche, null til hundre på 3,5 og til tohundre på 12 sekunder.

Med dagens avgiftssystem og momsfritak vil denne bilen komme meget gunstig i Norge, men vi må nok regne med at dette er endret innen den kommer på markedet om et par år. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: