Bilsporttalentet 2018: Finalistene - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Bilsporttalentet 2018: Finalistene
Blant en rekke gode kandidater er fem talentfulle og spente bilsportsutøvere plukket ut som deltagere i den prestisjetunge konkurransen «Bilsporttalentet 2018».
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Med en premieverdi på 300.000 kroner i potten vil ikke Håkon Sveen Frøslid, Alf Marius Loe Sandberg, Ole Henry Steinsholt, Edward Sander Woldseth og Emil Heyerdahl møte uforberedt til kamp når slaget skal stå på Vålerbanen i Hedmark i september. De fem er allerede i gang med grundige forberedelser.

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 15 og 21 år innenfor norsk motorsport.

Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundets støtteapparat i kommende sesong, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en samlet verdi av rundt 300 000 kroner.

– De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 21 utøvere som er grundig vurdert. Rekrutteringen til sporten og nivået på mange unge utøvere er svært god for tiden, og i nær sagt alle grener. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Holm Jacob Matheson.

Alle finaledeltagere har allerede hevdet seg i de ulike klasser og grener konkurrerer i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Emil Heyerdal (16) kommer fra Bjørkelangen i Akershus og kjører for NMK Trøgstad. Emil startet med gokart da han var 8 år gammel. Han har konkurrert i en rekke forskjellige klasser opp gjennom årene med svært gode resultater. Han kjørte karting internasjonalt både i EM og VM i tillegg til at han var Norges deltager i det prestisjefylte FIA Karting Academy Trophy i 2015 og ‘16. I fjor tok han steget videre til formelbil, og den svenske serien Formula STCC. Der kjører han også i år, og leder serien så langt.

Håkon Sveen Frøslid (20) bor i Aust Torpa i Oppland og kjører for NMK Fluberg. Håkon startet med karting som 8-åring. I 2014 gikk han over til ungdomsrally som 16-åring. Han tok NM-sølv i rally både i 2016 og 2017 i den internasjonale klassen for 2WD-biler. Så langt i år leder han denne NM-klassen. I fjor ble han også tildelt Greta Molanders Fond av Bilsportforbundet.

Alf Marius Loe Sandberg (18 år) er bosatt på Vormsund og kjører for NMK Solør. Han startet sin motorsportskarriere med karting allerede som 6-åring. Som 14-åring debuterte han i formelbil, nærmere bestemt Formel Basic. I denne klassen ble han Norgescup-vinner i 2015. I 2016 gikk han videre til å kjøre en Toyota Altezza i GT4. Det samme gjorde han i 2017 i tillegg til at han kjørte Seven Racing der han ble norgesmester. Også i år kombinerer han GT4 og Seven Racing, og i begge klasser er han i toppen.

Ole Henry Steinsholt (16) kommer fra Kvelde i Larvik og konkurrerer for NMK Grenland. Han startet karrieren i crosskart som 10-åring og kjørte crosskart til og med fjorårs-sesongen. I sine år i crosskart vant han blant annet to Nord Europeiske mesterskap. I fjor debuterte han i rallycross i Storbritannia, og kjørte inn til tre seire. I år kjører han Norgescup i rallycross for junior og leder. Han er også vinner av NMKs landsfinale i bilcross for junior i år.

Edward Sander Woldseth (18 år) kommer fra Oppegård i Akershus og kjører for KNA Varna. Edward gjorde sin debut i karting som 7-åring. Som 14-åring kjørte han både karting og Formel Basic. Fra 2015 har han kjørt kun formelbil. Først to år i Formel Basic, der han tok NM-sølv i 2017, og i år i Formula STCC i tillegg til Formel Basic. Han har vært på pallen i en rekke løp i år.

Omfattende tester
I finalekonkurransen på Vålerbanen 19. og 20. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

– De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presentere seg for juryen, og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 1. desember.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/BilNorge.no, Vålerbanen, Proffklær, Porsche Norge samt motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal.

Årets finaledeltagere er:

Håkon Sveen Frøslid

 • Alder: 20 år
 • Gren: Rally
 • Klubb: NMK Fluberg
 • Bosted: 2881 Aust Torpa

Emil Heyerdahl

 • Alder: 16 år
 • Gren: Racing/Formelbil
 • Klubb: NMK Trøgstad
 • Bosted: 1940 Bjørkelangen

Alf Marius Loe Sandberg

 • Alder: 18 år
 • Gren: Racing/GT
 • Klubb: NMK Solør
 • Bosted: 2160 Vormsund

Ole Henry Steinsholt

 • Alder: 16 år
 • Gren: Rallycross
 • Klubb: NMK Grenland
 • Bosted: 3282 KVELDE

Edward Sander Woldseth

 • Alder: 18 år
 • Gren: Racing/Formelbil
 • Klubb: KNA Varna
 • Bosted: 1415 Oppegård

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest

2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp

2017: Theodor Olsen, NMK Solør

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: