Klart for rallythriller i Australia - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Klart for rallythriller i Australia
Tre fører kan vinne årets rally-VM. Det hele skal avgjøres i Australia i helgen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Sebastien Ogier: 204 poeng; Thierry Neuville: 201 poeng; Ott Tänak: 181 poeng. Det er stillingen i VM-toppen før den avsluttende runden, Rally Australia først kommende helg.

Det ligger med andre ord an til en thrilleravslutning mellom de tre førerne fra henholdsvis Ford, Hyundai og Toyota. En seier vil med stor sannsynlighet sikre VM-tittelen for Ogier eller Neuville, mens Tänak i tillegg til å vinne er avhengig at de andre to bryter.

Beste nordmann i WRC, Andreas Mikkelsen, har hatt en vanskelig sesong. I helgen håper han å avslutte året med et toppresultat i Rally Australia, som er hans VM-start nummer 100.

Oslo-gutten ønsker primært å bidra til at Hyundai Motorsport vinner fabrikkmesterskapet og at teamkamerat Thierry Neuville blir verdensmester.

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger har lagt bak seg en sesong med mange nedturer. De har slitt med å bli kjent med bilen, i tillegg til at tekniske problemer har ødelagt for de helt store resultatene.

Men 29-åringen mangler ikke motivasjon for å avslutte sesongen på en best mulig måte.

– Rally Australia er det siste løpet på kalenderen, i det som har vært en lang og tøff sesong. Jeg har hatt noen utfordrende løp på rad nå, så et bra løp med et skikkelig godt resultat hadde vært deilig før vi avslutter sesongen og retter blikket mot neste sesong, sier Andreas.

– Jeg vil selvsagt ende sesongen på en best mulig måte, og kommer til å gjøre alt for å lykkes med det. Vi vant i Australia for to år siden og ledet komfortabelt i fjor før vi fikk dobbelt-punktering. Rally Australia er et av yndlingsløpene mine, og jeg liker veldig godt å kjøre her. Jeg forventer å være med å fighte helt i toppen i år også, slår han fast.

Selv om Andreas, som har tre VM-bronser fra Volkswagen-perioden, er ute av medaljekampen for egen del, har Hyundai Motorsport mulighet til å sikre seg sitt første VM-gull i fabrikkmesterskapet.

I tillegg ligger hans gode venn og teamkamerat Thierry Neuville godt an til å bli verdensmester, foran det som ser ut til å bli en thrilleravslutning på sesongen. Belgieren ligger kun tre poeng bak Sebastien Ogier som leder VM.

– Thierry er i en fight om VM-tittelen, og hvis jeg på noe vis kan hjelpe han med å vinne, så gjør jeg selvsagt det. Teamet er i posisjon til å ta fabrikkmesterskapet, og det er også viktig for oss. Det hadde jo vært fantastisk å runde av sesongen om vi lykkes med begge deler, understreker han.

– For egen del kommer jeg til å gi alt. Jeg har en bra startposisjon og kommer til å kjøre så fort jeg kan fra start. Jeg kommer til Australia med godt mot og skal rett og slett bare gi full gass, legger han til.

I tillegg til Andreas er ytterligere to nordmenn påmeldt til Rally Australia – Mads Østberg som fabrikkfører for Citroën og Henning Solberg for Ford i WRC2-klassen.

På torsdagens shakedown var Sebastien Ogier raskest, men Andreas Mikkelsen delte andreplassen med Ott Tänak, to tideler bak Ogier og 0,1 sekund foran Neuville. Rallyet starter natt til fredag norsk tid.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: