Land Rover Range Rover Evoque: Si hei til helt ny Evoque - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
71 bilder i galleri
Si hei til helt ny Evoque
Du må kanskje gni deg i øynene og se en gang til, men jeg lover – dette er en helt ny Range Rover Evoque.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

De ytre målene er ganske like på nykommeren og originalen som kom på markedet i 2010. Lengden er på 437 cm, men akselavstanden er strukket med 20 mm, noe som primært kommer baksetepassasjerene til gode.

Så har den fått litt større bagasjerom. Differansen er bare 16 liter, men større bredde skal gjøre det mer anvendelig. Plass til et sett med Golf-klubber, sies det.

Nykommeren er bygget på en helt ny plattform klargjort for elektrifisering. I første omgang kommer en mild hybrid med 48 V system – den første for Land Rover – som «høster» energi som ellers går tapt under retardasjon.

I hastigheter under 17 km/t slår bensinmotoren seg av mens bremsepedalen holdes nede. Under akselerasjon frislippes den ekstra energien for å gi ekstra skyv samtidig som drivstofforbruket reduseres.

Den «snilleste» varianten med 150-hesters diesel, forhjulsdrift og manuell girkasse har et CO2-utslipp på 143 gram per kilometer. Men hvem vil ha manuell girkasse og forhjulsdrift i en Range Rover?

Det fins heldigvis nok av alternativer med AWD og automat – alle motorene er firesylindret. Du kan velge dieselalternativer med 150, 180 eller 240 hestekrefter. Ønsker du bensin er alternativene på 200, 249 og 300 hk.

Et år etter lanseringen kommer en ladbar hybrid. Det eneste vi får vite er at den skal bruke en tresylindret bensinmotor.

(saken fortsetter)

Blant detaljene som skiller nykommeren fra den utgående modellen fremhever Land Rover smale Matrix LED hovedlys, dynamiske blinklys, dørhåndtak som trekker seg inn i døren.

Innomhus er alt nytt med enkle linjer og premium materialer. Du får selvsagt skinn, men Land Rover ser gjerne at du velger miljøvennlige, resirkulerte materialer i stedet.

Selvsagt får du terreng- og vadeegenskaper (60 cm) som du forventer i en Range Rover. Terrain Response 2 heter den nye teknologien som automatisk detekterer hva slags underlag du kjører på og justerer chassiset deretter.

Et «Clear-Sight» speil forvandler seg til en HD videoskjerm når passasjerer eller bagasje hindrer utsynet gjennom kabinen. Da får du bilder fra et kamera montert bak på taket i stedet.

Ground View teknologi lar deg «se» tvers gjennom panseret via et kamera plassert under fronten som projiserer et 180-graders bilde øverst på infotainment-skjermen.

Salget starter i Storbritannia nå, og i mars/april er nye Evoque på plass i Norge.

Evoque er en populær modell med over 770.000 solgte eksemplarer siden 2010. I Norge er det ifølge OFV registrert 1860 av dem som nye. I toppåret 2012 kom det hele 600 hit.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: