Trippelseier for Dennis Hauger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
19 bilder i galleri
Trippelseier for Dennis Hauger
Dennis Hauger har virkelig briljert på Imola-banen i den italienske Formel 4-mesterskapet denne helgen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Før Dennis kom til Imola lå han på andreplass i mesterskapet, fire poeng bak ledende Gianluca Petecof fra Brasil.

De to hadde en stor ledelse til øvrige konkurrenter i mesterskapet, så Dennis var klar på at det viktigste i helgen var å ta flest mulig poeng og konsentrere seg om Petecof.

Dennis var rask på den frie treningen fredag, men måtte nøye seg med startspor 3, 6, 2 og 3 i løpene. Det ble kjørt ett løp mer enn vanlig denne helgen for å kompensere for et avlyst løp på Misano-banen tidligere i år.

I lørdagens første løp fikk Dennis en knallstart fra startspor tre. Han la stort press på de to i tet og overtok ledelsen da ledende Stanek måtte utenfor banen etter en kurve. Dennis holdt ledelsen frem til målflagget og kunne dermed innkassere helgens første seier.

Erkerival Petecof måtte bryte etter en krasj, og dermed overtok nordmannen ledelsen i sammendraget.

I lørdagens andre løp hadde Dennis startspor seks. Han kom seg opp til tredjeplass etter nok en knallstart, men løpet ble stadig avbrutt av safety car så det var små muligheter til å avansere videre.

Løpet ble vunnet av Stanek foran Petecof og Dennis som dermed måtte «avgi» tre poeng til sin rival.

I søndagens første løp gikk Dennis rett i tet og holdt denne posisjonen hele løpet gjennom slik at han for andre gang i helgen kunne entre øverste trinn på seierspallen. Petecof fikk en elendig start og havnet langt bak i feltet slik at han endte poengløs.

I søndagens siste løp hadde Dennis noen tøffe fighter med danske Oliver Rasmussen som hadde pole position. Dansken ledet noen runder, men Dennis kom seg mesterlig tilbake i tet og vant løpet med over fire sekunder til nærmeste utfordrer.

– Det var spesielt viktig for teamet å få så gode resultater i helgen etter den tragiske ulykken på Spa. Anthoine Hubert har kjørt for dem og du kunne føle effekten ulykken hadde på teamet og hele paddocken, sier Dennis Hauger med referanse til dødsulykken i forbindelse med Formel 2-løpet på Spa lørdag.

– Helgen startet bra i den frie treningen, vi hadde bra tempo, noe som var oppmuntrende siden de italienske teamene har mer erfaring enn oss fra Imola. Q1 var ok, men kunne ha vært litt bedre. I Q2 mistet jeg min raskeste runde på grunn av rødflagg, men det er sånt som skjer.

– Vi startet første løp og bilen føltes bra. Vi bestemte oss for ikke å ta noen store sjanser siden vi visste at Petecof (erkerival) hadde brutt tidlig. Jeg var egentlig fornøyd med andreplass, men så gjorde Stanek en feil som medførte at jeg overtok ledelsen og kunne kjøre inn til seier, fortsetter Dennis.

– I andre løp visste jeg at Petecof ikke kom til å slippe meg forbi uten hard kamp, og når det i tillegg var lange perioder med safety car var tredjeplass helt ok.

– I tredje løp var jeg også fornøyd med å ligge nummer to og hadde slått meg til ro med det, men så fikk jeg en god mulighet på Stanek som jeg utnyttet og overtok ledelsen. Deretter kjørte jeg bare til mål uten å ta noen sjanser.

– Til det fjerde løpet hadde alle nye dekk. Jeg fikk en bra start og alle pushet hardt. Så kom det et gulflagg, og jeg slakket av for å unngå å kjøre for fort gjennom sonen. Jeg tror ikke Rasmussen lettet like mye på gassen, så han kom forbi meg. Så var det bare å vente på riktig øyeblikk til å ta tilbake ledelsen.

– Deretter hadde jeg en god følelse og satte raske rundetider slik at jeg fikk en solid ledelse som ga meg en suveren seier og løpets raskeste runde, konkluderer Dennis Hauger som nok vil huske denne helgen lenge.

Etter helgens fire løp leder Dennis Hauger det italienske Formel 4-mesterskapet med 255 poeng mens Petecof står oppført med 202 poeng. Det ser dermed meget lovende ut med tanke på mesterskapet, men fortsatt gjenstår to helger a tre løp, så ingenting er avgjort.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: