Aston Martin : Aston Martin på to hjul i svingene - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Aston Martin på to hjul i svingene
Hils på Aston Martin AMB 001. Tidligere har den bare vært vist på EICMA i Milano, og dit er det ikke mange fra Genève-gjengen som drar.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Formel 1-guruen Adrian Newey var med på å utvikle Aston Martins Valkyrie som ble bygget i samarbeid med Astons F1-partner, Red Bull.

Nylig ble det kjent at Aston Martin har skrinlagt planene om å komme ut på banen med Valkyrie – foreløpig i hvert fall. De skylder på nytt reglement fra FIA, og at derfor blir blant annet Le Mans irrelevant for dem.

Det er imidlertid ikke helt usannsynlig at begrenset program har noe med Aston Martins begrensede midler å gjøre, samtidig som selskapets bedrøvelige opptreden på børs kanskje ikke gjør det veldig smart å leke seg i den mest ekstreme enden av superbil-skalaen.

Og da kan vi jo si at AMB 001 er en slags erstatning. Kodenavnet på Valkyrie var, som du kanskje husker, AM RB 001 – hva gjør vel en bokstav mer eller mindre?

For ikke å si: hva gjør to hjul mer eller mindre? For her snakker vi motorsykkel.

Hva den egentlige ideen bak er, vet jeg ikke. Kanskje noe i likhet med da de gikk til Toyota for å samarbeide om Cygnet – småbilen som hadde premiere i Genève for ti år siden

Denne gangen gikk Aston til Brough i Frankrike – og her er vi også inne på noe underlig.

Brough Superior var motorsykkelens Rolls Royce/Bentley før krigen. Lawrence of Arabia eide åtte Brough. George Bernhard Shaw og Jay Leno er også på eierlisten som leses som en Hvem er Hvem?

Etter krigen lå motorsykkelen i graven, men renommeet levde videre. Til de grader at en gruppe franske entusiaster begynte å bygge «continuation models» av SS100-modellene (akkurat som Aston selv gjør med sin DB 4 Zagato i disse dager). 

Formgiving, chassis, karbonfiber detaljer – det er Aston. V2 motoren på 990 kubikk og 88 grader og vannkjølt og doble overliggende og fire ventil-topper, montert som bærende element i rammen kommer fra franskmennene, eller rettere sagt, noen som heter Boxer Design.

180 hester er den oppe i nå, litt turbo-hjulpet, men med en turbo som er så liten og lett at det finnes ingen forsinkelse på signalet fra gassen sier de som vet.

Med 180 kg tomvekt er det ting som tyder på at denne har prestasjoner som gjør at de som kjører slikt ikke kommer til å savne AM RB 001.

Håndsydd sal er noe av det som skal kombinere konservative tradisjoner med cutting edge teknologi. Det er visstnok 100 kunder som skal få anledning til å oppleve det.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: