Japansk bil går rett til værs - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Japansk bil går rett til værs
Vi har sett en del tilløp til flygende biler i det siste. Her dukker det opp et nytt innslag i serien, denne gangen fra Japan.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

At bildet av den flygende Cartivator er tatt på prøvebanen til Toyota i Toyota City, betyr ikke at dette er et Toyota-prosjekt.

Det er riktignok noen bilfabrikker som har satt penger i prosjekter som skal ende opp med autonome droner, men Toyota har stort sett holdt seg unna flygende biler. Bortsett fra litt prøvebane-hjelp her.

Nå er vel denne japanske konstruksjonen også en drone og ikke et fly, ferske videoer viser at den holder seg svevende noen minutter inne i et stort nett.

Det viser seg at prosjektet startet i 2012 og at det ble kickstartet av private industrier, blant andre Panasonic og videospill-utvikleren Bandai Namco. Toyota stilte noen ressurser til disposisjon.

De forsøkte seg med en demonstrasjon for tre-fire år siden, som gikk rett på trynet. Bokstavelig talt. Men en ny funding-runde som innbrakte nesten 40 millioner dollar (blant andre fra den japanske utviklingsbank), har åpenbart brakt resultater.

(saken fortsetter)

Nå ser i hvert fall kjøretøyet ut som en litt kul fremtidsmotorsykkel, og det ser altså ut som det flyr.

Og det er ganske klart – det er ikke mange av de mer enn 100 aktive flygende-bil-prosjektene som har fløyet med en person om bord.

Men i tillegg til ganske betydelige tekniske problemer, som for eksempel størrelse på batteriene som skal drive elmotorene, skal store infrastruktur-regler løses og opinionen skal overbevises.

Spørsmålet det hele koker ned til er selvfølgelig om vi virkelige trenger disse løsningene for å beherske fremtidens transportutfordringer.

De aller fleste mener nei, selv om det selvfølgelig er gøy å løse enda en teknisk utfordring.

Folkene bak SkyDrives Cartivator er svært forsiktige. Sjefen selv, Tomohiro Fukuzawa sa i hvert fall etter demonstrasjonen at han håper å ha et produkt på markedet i 2023, men at det «fremdeles var meget store utfordringer med hensyn til sikkerheten».

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: