Qoros er på banen igjen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Qoros er på banen igjen
Qoros er et av disse kinesiske bilmerkene vi trodde på – for 10 år siden. Så forsvant den nesten helt i tåkehavet, men med en ny konseptbil på Beijing-utstillingen melder de seg virkelig på igjen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er ingen grunn til at vi skal vie Qoros 7 altfor mye oppmerksomhet her. Det er en bil vi allerede var igjennom da den debuterte tidligere i år

Den var så utvilsomt støpt i den samme formen som Gerd Hildebrand (ex Mini), designsjef der siden 2010, har utviklet. Men hva skal vi tolke denne ville konseptbilen som?

Var det virkelig Hildebrands finale – han forlot Qoros helt på tampen av fjoråret og reiste hjem til München. Eller skal vi kalle det signalet på at en rekke unge designere plutselig følte seg fri til å gjøre noe helt vilt?

Vi kan i hvert fall slå fast at denne er ikke lik noe annet av det vi har sett bilder av fra Beijing.

Kall det gjerne Kubistisk estetikk – særlig forfra og bakfra er det ting som godt kunne vært hentet fra Praha-kubismen. Lyktene foran er jo bare enkle grafiske elementer oppi den store flaten. 

Men samtidig er det noe ekstra drama her som ikke hører hjemme i noe stil-leksikon.

Fronten med det V-formede hakket inn – spor av snømåker? Og hekken der noe som ser ut som en bakluke nesten er lagt oppå resten og med en utforming som kan minne om BMWs lag-på-lag i8.

Samtidig har vi enorme sideflater med svære konkave bulker og sideruter så små at de ikke en gang hadde holdt som skyteskår. Frontruta heller mer enn på en Miura, mens utsikten bakover for en gangs skyld ser mer enn tilstrekkelig ut.

(saken fortsetter)

Dette er kanskje en smak på noe som vil komme, for hvis du myker opp Teslas CyberTruck har du noe av det samme inntrykket der også.

Qoros har ikke vist detaljer fra innsiden, men de forteller om forseter som kan skli bakover og dekke baksetene slik at man får en ekstremt rommelig to-seters salong der frontruta gjøres om til skjermen for en holografisk entertainment-sentral. 

Selvfølgelig skal du jo ikke kjøre selv – dette er selvkjør.

Det er fire dører her, som åpner langs sidene av bilen og styres med håndbevegelser.

Men ikke et ord om hva som beveger bilen. Vi får imidlertid vite at den er fem meter lang, to meter bred og enkommafire høy. Og felgene ser ut som det koster en krone eller tre dersom du kommer bort i fortauskanten.

Men for å komme ned på jorden igjen: Toppåret for Qoros var i 2018, da spratt de fra 15.000 til 62.000 biler. I fjor var de nede på 23.000 igjen – en markedsandel på 0,11 %!

Og eksport til Europa kom aldri særlig i gang: 51 biler i 2014!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: