Nissan : Nissan tar drøm på alvor - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
42 bilder i galleri
Nissan tar drøm på alvor
Nettet er stappfullt av håpefulle wanna-be designeres drømmebiler. Som regel modellert opp mot en eksisterende merkevare. Nissan tok et av disse forslagene på alvor og har gjort en «offisiell konseptbil» av det.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Jaeburn Choi heter en tidligere Art Center-student som hadde fantasert litt over tema: «selvkjørende biler for entusiastene».

Nissan fant åpenbart noe interessant i dette forslaget og har brakt det et steg videre i form av GT-R (X) 2050.

Med 60 cm høyde og en lengde på så vidt tre meter behøver vi kanskje ikke bli fortalt at dette er en enseter.

Men du bør kanskje få beskjed om at fremtiden din i en «sportsbil» som denne er liggende på magen med armer og bein i X-form.

Du ser det ovenfra, med denne fasongen er det ikke andre muligheter dersom man skal få plassert en person på innsiden.

Heldigvis glipper ikke taket helt. De runde baklysene, måten flatene på siden av bilen er behandlet, og den utvilsomme V-Motion fronten er alle sammen hentet fra det vi husker karakteriserte gamle dagers GT-R.

Det begynner forresten å bli lenge siden. 10 år siden vi hadde R35 her?

Den virkelige fremtiden møter du i en spesiell VR-hjelm som er koblet til bilens omfattende kamera-systemer.

At det er et vindu i denne bilen, er ikke viktig i denne sammenhengen. Det ligger i taket og gir deg sikt rett oppover hvis du velger å legge deg på ryggen. Lysåpningen betyr altså ikke noe for føreren, som på tross av selvkjørings-etiketten ikke er helt det allikevel.

Det er nemlig meningen at du selv skal kjøre bilen, der du ligger. Ved å bevege på armer og hender. Med andre ord: denne styres av mikro-gester. Du skal ha følelsen av å kle på deg bilen, og så være i ett med den.

Bilen er altså blitt ditt exo-skjelett, du gjør en bevegelse – bilen forsterker den en million ganger.

Hvis du lurer på hjulene, så har Choi en forklaring på dem også. Hjul og dekk er én enhet som dels gjør det mulig å snu 360 grader der du står, men hovedpoenget er at de skal kunne kjøles raskt etter å han blitt kjørt hardt.

Hjulene har til og med en aktiv spoiler som popper ut for å øke marktrykket når og der det trengs.

Et eller annet sted inne i denne konstruksjonen ligger også Nissans Brain-to-Vehicle som de viste på CES for noen år siden. Choi antyder at du kan veksle mellom Exo-skjelett-kjøringen og den hjernematede, autonome kjøringen.

Det antydes også noe om hva som skal drive denne. Var det ikke «Arc Reactor» det het, det som Tony Stark skapte for Iron Man for ti års tid siden? En reaktor som brukte en blanding av Palladium og det vidunderlige Baddasium som drivstoff.

Noe liknende ser man for seg her.

Siden drivkilden er nokså fjern har ikke Nissan forsøkt seg på å antyde noen prestasjoner.

– Men her har vi noe som bryter med alt vi er vant til å tenke oss, sier David Woodhouse. Han er sjef for Nissan Design America.

– Det er den type tenking vi alltid har oppmuntret her, og der er derfor vi er så glade for å ha kunnet gi litt ekstra liv til Chois visjoner.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: