Volkswagen : Sporty og kompakt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
27 bilder i galleri
Sporty og kompakt
SPIONBILDER: Her kommer en umaskert Volkswagen SUV du ikke har møtt før. Se godt på bildene, for du får neppe se bilen på norske skilter.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Taigo heter nykommeren som er en nær slektning av T-Cross. Modellen skal lanseres senere i år, men vil ifølge kommunikasjonssjef Anita Svanes ikke stå på programmet til den norske VW-organisasjonen.

Det skyldes nok for det første at Harald A. Møller har mest fokus på elbiler og for det andre at T-Cross heller ikke er en storselger her på berget. Ifølge OFV er det registrert 81 nye T-Cross hittil i år, mens det i hele 2020 ble registrert 386 av dem.

Bilen er bygget på MQB A0-plattformen for kompakte modeller, noe den har til felles med T-Cross og Polo samt diverse småbiler fra de andre merkene i VW-familien.

Med en lengde på 427 cm er Taigo litt lengre enn T-Cross, mens takhøyden er rundt en centimeter lavere. Dermed blir den et alternativ for dem som ønsker en kompakt SUV med litt sporty design.

Et tredje argument for ikke å ta bilen til Norge gjennom offisielle kanaler er også drivlinjene – den skal som Polo kun tilbys med små bensinmotorer, primært 3-sylindrede 1-litere, men en 1,5-liter kan kanskje også bli aktuell. Alt fra VW-gruppens komponenthylle.

Volkswagen har bekreftet at Taigo får LED hovedlys som standard, mens utstyr som digital cockpit og diverse assistanse-systemer skal tilbys som ekstrautstyr.

Taigo skal bygges ved VW-fabrikken i spanske Pamplona, side om side med T-Cross og Polo.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: