Ja, vi elsker på Hungaroring - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Ja, vi elsker på Hungaroring
Dennis Hauger seiret i dagens løp på ungarske Hungaroring. Etter en fantastisk helg har han nå en suveren ledelse i det meget tøffe Formel 3-mesterskapet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Selv uttalte Dennis før helgen at den teknisk krevende banen ved Budapest ikke er blant hans favoritter, men det er likevel et sted han har prestert bra ved flere anledninger. Så også i år.

Banen er kjent som et sted det er vanskelig å kjøre forbi, men likevel klarte Dennis å avansere i alle tre løpene denne helgen.

I fredagens kvalifisering var han nest raskest, noe som ga startspor to i søndagens løp. Men i lørdagens første løp snus resultatene fra kvalifiseringen på hodet for de 12 beste, så Dennis hadde startspor 11.

Han kjørte raskt uten å ta unødvendige sjanser og passerte den ene konkurrentene etter den andre og endte til slutt på femteplass. Tilsvarende kjøring i andre løp på en varm og solrik bane ga ny femteplass.

Dermed sanket Dennis viktige poeng og økte forspranget til de nærmeste rivalene i mesterskapet.

Søndagens løp startet bak safety car etter at et kraftig regnskyll feide over banen idet starten skulle gå. Dennis hadde startspor to bak sin teamkollega Arthur Leclerc. Lenge kjempet de to hardt om ledelsen i løpet.

Dennis var tydelig raskere enn Leclerc i første del av løpet, og på den niende runden tok han en dristig manøver ved å legge seg i yttersving og kom seg dermed forbi sin teamkollega.

Nordmannen så ut til å få en solid luke, men noen runder senere slo Leclerc tilbake og nærmet seg raskt bakfra. Men Aurskogs store racer holdt hodet kaldt på en bane som tørket raskt og dermed slet hardt på regndekkene alle hadde startet på.

En kollisjon et par runder før målgang medførte at safety car ledet feltet de siste rundene og Dennis kunne som eneste fører innta sin tredje seier for året.

Det norske supertalentet leder mesterskapet suverent med 152 poeng foran Jack Doohan med 89 og Ollie Caldwell med 86 poeng idet tre løpshelger gjenstår.

– Dette ble nok en fantastisk helg med full uttelling i forhold til formatet og banen vi er på, sier Dennis Hauger til BilNorge.no.

– Jeg kjørte rolig og kalkulert med heftige og bestemte forbikjøringer. Nå ser det unektelig veldig bra ut med tanke på mesterskapet, medgir Dennis.

Neste tre løp kjøres på belgiske Spa siste helgen i august, før det fortsetter med løp på nederlandske Zandvoort helgen etter. Sesongen avsluttes på Circuit of the Americas i Austin, Texas i helgen 22.-24. oktober, så det kan bli lenge å vente på den endelige avgjørelsen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: