Geneve får Vanquish-premiere

Aston Martins Vanquish som allikevel ikke fikk debutere i Birmingham fordi den ikke var ferdig nok, er ferdig nok nå. Den kommer til Geneve. Ta med ca. 160.000 pund.

Publisert
Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no

Aston Martin DB 7 koster ca. 100.000 pund. Den nye skal koste 58% mer. For det får du masse håndbygd, en 6 liters tolver med 460 hester, 0 til 60 miles per hour på 4,7 sekunder (jeg blir aldri, tror jeg, trett av å nevne at dette er omtrent normalt for en vanlig kompetent kjørt vanlig kompetent motorsykkel) og du får en toppfart på 196 mph (rundt 320 km/t). Seks-trinneren kontrollerer du med manualer på rattet.

Nå er det jo ikke akkurat denne modellen Aston Martins fremtid hviler på. Akkurat denne høres ut som en av de i den lange rekken som har forårsaket at tradisjonsrike Aston Martin har vaklet fra krise til krise. Selv ikke Lamborghini (som riktignok bare har en tredel så lang historie) har så mange nær-døden opplevelser som denne engelskmannen.

Nå burde det være over. Det er Ford som eier AM, og etter at de kjøpte den i 1987 har de, så langt, investert 500 millioner dollars. Mange av pengene har gått til rent nødarbeid, men nå bygges det for eksempel en moderne, liten fabrikk i Gaydon. Der skal Astons tredje modellserie bygges, den som kommer i 2004 og som skal få Aston-salget opp i 7000 årlige eks.

I fjor solgte de 1.021 biler, av den nye regner de med å selge 4000, resten blir DB7 og Vanquish. Et fordoblet forhandlernett skal hjelpe til her. Og mens vi venter på billig-Astonen så får nostalgikere benytte sjansen. Vanquish bygges fremdeles i gammel Aston-tradisjon, ved at noe settes sammen her, og noe der, og fagfolkene signerer håndarbeidet sitt, og det hele settes sammen i ganske pittoreske lokaler, på begge sider av veien, i Newprot Pagnell.

Du finner flere detaljer om Aston Martin Vanquish i artikkelen Aston Martin letter på sløret

BILDER
Stort bilde av V12 motor
Stort bilde av interiør
Stort bilde forfra
Stort bilde bakfra

Powered by Labrador CMS