-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Tide Verksted AS, Avdeling Voss:
Mekaniker tyngre- og lette kjøretøy
-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Bilmekaniker
-
Strømmen Bilverksted AS:
Bilmekaniker - Personbil
-
Møller Bil Fellesfunksjoner avd. Logistikk:
Takserer brukte biler
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekaniker
-
Møller Bil Sandefjord:
Serviceleder / Kundemottaker
-
Møller Bil Outlet Alnabru:
Logistikkmedarbeider
-
Autoringen AS:
Selger – Autoringen
-
Autoringen AS:
Auksjonsstøtte - Autoringen
-
AutoMester AS:
Kjedekonsulent
-
Team Verksted AS:
Mekaniker Kristiansand
-
Team Verksted AS:
Delelagersjef Team Verksted Ålesund
-
DNB Bank ASA Norway Branch:
Sales Manager - Vestfold, Telemark/Buskerud
-
Werksta Norge:
Bilskadereparatør / Oppretter
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Selger lastebil
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekaniker
-
Rettedal Bilkontroll AS:
EU-kontroll, produksjon og lager, kombinert stilling
-
Auto-Benz AS:
Bilmekaniker
-
Moss To-Takt AS:
Bilmekaniker / tekniker
-
Møller Bil Skadesenter Asker og Bærum:
Bilmekaniker/tekniker
-
Autoringen Ski AS:
Plassjef – Autoringen Ski
-
Toyota Bilia AS:
Regionsjef Servicemarked
-
Mobile Åsane AS:
Servicemarkedssjef
-
Bil i Nord:
Volvo-mekaniker
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
-
Jæger Automobil AS:
Bilskadetakserer
Audi A2
I likhet med Audis største modell, A8, produseres også deres minste modell i aluminium. Og med en årsproduksjon på 60.000 A2 er dette et meget interessant prosjekt.

Eget konsept
Et helt eget konsept var derfor løsningen. Høyt, smalt og rommelig er stikkord for A2-karosseriet. God plass til fire voksne og litt bagasje, god kjørekomfort, blant annet som følge av et for småbilklassen overbevisende lavt støynivå, og forholdsvis gjerrige 1,4-liters bensin- og diesel-motorer, gjør A2 til en urban bil som skal tåle høyere priser enn de nevnte konkurrentene i Volkswagengruppen.
Aluminium
I A2 har Audi videreutviklet konstruksjonen med aluminiumramme og aluminiumkarosseri. Audi-ingeniørene hevder at A2-karosseriet er 40% lettere enn om det hadde vært produsert av stål, og bidrar til en moderat vekt utstyrs- og sikkerhetsnivå tatt i betraktning. En av fordelene med aluminium og Audis rammekonstruksjon er nettopp den høye kollisjonssikkerheten, eller i hvert fall mulighetene til å bygge inn høy kollisjonssikkerhet (vi har jo ikke sett noen kollisjonstest av A2 ennå).
Det er ikke lett å vurdere A2 uten å dra paralleller til Mercedes A-Klasse. Selv om konseptene er nokså forskjellige, har de tydelige likhetstrekk. Blant annet har de begge dobbelt gulv.
Mercedes har ikke lagt skjul på at de har til hensikt å bruke det doble gulvet til batterier eller brenselscelle, og det ligger også i kortene at A2 er forberedt for blant annet brenselscelle. Dette er nemlig en bil med vesentlig lengre planlagt levetid enn de fleste småbiler. Aluminiumkonstruksjonen er ikke bare dyr i produksjon, den er også kostbar å utvikle. For å få igjen investeringene, må A2 ha et lengre produksjonsliv enn vi er vant til at småbiler har.
Velprøvd teknikk
Ser vi på teknikken som skjules under aluminiumkarosseriet, er det ikke mye nytt. Hjulopphengene er konvensjonelle og enkle løsninger som under prøvekjøringen i Frankrike overbeviste med ved å gi A2 svært gode kjøreegenskaper. Den byr riktignok ikke den beste fjæringskomforten i småbilklassen, men den litt sportslige fjæringen og dempingen tåler dårlig vei uten at det blir ukomfortabelt. Styringen er både presis og gir god styrefølelse, mye takket være den nye styreservoen med elektrisk pumpe. Dette er en løsning som kommer i stadig flere biler og som gir redusert forbruk i forhold til en vanlig servo drevet av motoren.
Motorutvalget er i første omgang begrenset til to 1,4-litere, begge med 75 hk, men den ene er bensinmotor mens den andre er en tresylindret dieselmotor med pumpedyse. Senere vil også den ultragjerrige 1,2-literen bli tilgjengelig.
Med bensinmotoren kan du lett komme under 0,6 med normal kjøring, og under prøvekjøringen oppnådde jeg et forbruk på 0,52 l/mil med en snitthastighet på 64 km/t. Dieselmotoren nok er god for et snittforbruk tett ned mot 0,4 l/mil. I følge 93/116/EU er forbruket ved landeveiskjøring oppgitt til 0,35 l/mil for A2 1.4 TDI. Et viktig bidrag til det moderate forbruket er også den lave luftmotstanden. En Cd-verdi på 0,28 er svært bra for en bil i denne klassen. Les mer i BIL nr5.