Nå kommer Bentley

For første gang skal Bentley importeres til Norge gjennom en offisiell kanal. En ikke ukjent bilmann står bak prosjektet.

Publisert

Nils Tronrud fra Hønefoss bygget på 1990- og 2000-tallet opp en stor kjede av egne forretninger med BMW som hovedmerke, og en rekke andre merker i porteføljen.

Han solgte kjeden til Bilia som i dag er Norges tredje største bilforhandler, etter de to importøreide kjedene under Harald A. Møller og Bertel O. Steen.

Tronrud har alltid hatt en fot innenfor bransjen gjennom eierskap i et par forhandlere i Hallingdal og Bærum-baserte Motorpool som er forhandler av Jaguar Land Rover.

Nå har Tronrud inngått samarbeid med Bentley Riga, og sammen skal de åpne Bentley Oslo, riktig nok beliggende litt vest for hovedstaden på Billingstad i Asker.

I første omgang skal Bentley lokaliseres sammen med Jaguar Land Rover, men allerede neste år skal de være på plass i egne lokaler i samme område.

Målene kan virke ambisiøse – allerede første år planlegger Bentley et salg på 40 biler i Norge.

Til vår søsterpublikasjon BilNytt.no har Tronrud tidligere fortalt at han har lagt inn forecast på 12 Continental GT Coupé og Cabriolet-modeller samt åtte Bentayga.

– I tillegg skal Bentayga Plug-in Hybrid lanseres i april. Der blir vi en prioritert mottaker, så jeg ser for meg kanskje 30 av dem i 2019. Dessuten har Bentley en egen auksjonsmodell, kun for egne biler. Jeg ser ikke bort fra at det kan komme noen bruktimporterte i tillegg, sier Tronrud.

Les også: Bentley overgår seg selv

Han sier videre at prisen for en hybrid Bentayga vil være drøyt to millioner kroner, men at det ikke skremmer siden selgerne hans er vant til å håndtere biler på et slikt prisnivå.

Volkswagen-eide Bentley kommer etter hvert også med en ren elbil basert på samme plattform som Porsche Taycan.

Til å bygge opp Bentley Norge har Tronrud ansatt Christian Gottschalk som er en meget erfaren bilmann med bakgrunn fra merker som BMW, Mercedes, Peugeot og Volkswagen.

Bentley Oslo åpner etter planen i begynnelsen av mai, og Christian Gottschalk forteller til BilNorge at de jobber med å skaffe noen spennende modeller til åpningen.

– Går alt som planlagt blir det Europa-premiere for Bentayga Plug-in og Norges-premiere for nye Continental GT Cabriolet, sier Gottschalk.

Hittil har Continental-modellene vært levert eksklusivt med W12-motor, men nå åpner Bentley også opp for bestilling av bilen med ny V8-motor, samme motor som allerede tilbys i Bentayga med 550 hk og et dreiemoment på 770 Newtonmeter.

– De nye motorene med lavere CO2-utslipp vil medføre en prisreduksjon på rundt ti prosent sammenlignet med W12-utgavene. Vi regner med at en GT V8 vil ligge på cirka 2.750.000 kroner mens GTC V8 vil starte på rundt tre millioner, sier Christian Gottschalk.

Les mer om nye Continental GT 

Men V8-modeller på plass forventer han å selge 12 til 15 Continental GT i 2020, hvorav 4-5 cabrioleter.

Powered by Labrador CMS