-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Bilmekaniker
-
Strømmen Bilverksted AS:
Bilmekaniker - Personbil
-
Møller Bil Fellesfunksjoner avd. Logistikk:
Takserer brukte biler
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekaniker
-
Møller Bil Sandefjord:
Serviceleder / Kundemottaker
-
Møller Bil Outlet Alnabru:
Logistikkmedarbeider
-
Autoringen AS:
Selger – Autoringen
-
Autoringen AS:
Auksjonsstøtte - Autoringen
-
AutoMester AS:
Kjedekonsulent
-
Team Verksted AS:
Mekaniker Kristiansand
-
Team Verksted AS:
Delelagersjef Team Verksted Ålesund
-
DNB Bank ASA Norway Branch:
Sales Manager - Vestfold, Telemark/Buskerud
-
Werksta Norge:
Bilskadereparatør / Oppretter
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Selger lastebil
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekaniker
-
Rettedal Bilkontroll AS:
EU-kontroll, produksjon og lager, kombinert stilling
-
Auto-Benz AS:
Bilmekaniker
-
Moss To-Takt AS:
Bilmekaniker / tekniker
-
Møller Bil Skadesenter Asker og Bærum:
Bilmekaniker/tekniker
-
Autoringen Ski AS:
Plassjef – Autoringen Ski
-
Toyota Bilia AS:
Regionsjef Servicemarked
-
Premium Cars Stor-Oslo AS:
Tekniker for Zeekr
-
Mobile Åsane AS:
Servicemarkedssjef
-
Autoringen Oslo AS:
Bilkonsulent
-
Bilia X:
Driftsleder, Xpeng Høvik
-
Bil i Nord:
Volvo-mekaniker
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
-
Jæger Automobil AS:
Bilskadetakserer
HEULIEZ
Mange bussprodusenter har i årevis befunnet seg i grenselandet mellom karosseribyggere og fabrikker for komplette kjøretøyer med prefabrikkerte tekniske komponenter. Utviklingen har gått fra påbygde busschassiser mot stadig mer selvbærende enheter.
Spennende karosserier
To år senere bygde Heuliez sitt første bilkarosseri på et Peugeot 177 B-chassis, en Ford varebil sto klar i 1928,men det skulle drøye helt til 1932 før et helt busskarosseri med reisverk av trespanter sto ferdig. Fem år etter produserte Heuliez busskarosserier helt i stål.
Femte generasjon Heuliez, Henri, overtok i 1947 og allerede året etter tok bedriften steget opp til luksuriøse langtursbusser, bl.a. på Citroëns P45-chassis. Karosseriene var både elegante og fantasifulle, en konsekvens av denne kreativiteten ble at Heuliez særlig i årene 1948-52 ofte fikk i oppdrag å lage reklamebiler formet som selve salgsartikkelen; det være seg en flaske, en tube eller en sko. Disse kjøretøyene er verd en billedbok alene.
Reklamebilene skaffet også Heuliez selv masse reklame, men det var bussene som sikret inntektene. Heuliez ble oppdelt i egne divisjoner for bybusser, turbusser og spesialkjøretøyer for eksempelvis opprørspoliti.
Over til volumproduksjon
I 1967 mottok fabrikken den franske presidents pris for sitt turbusskarosseri til Saviem GT 1000. En samarbeidsavtale med Mercedes-Benz førte til en stor serie O 305 bybusser på 70-tallet, men i 1980 sto bussfabrikken igjen på egne ben. Disse bena var ikke av de støeste, allerede to år etter ble det inngått samarbeid med Renault V.I., som Heuliez bygde over 2000 GX 107-busser for fram til 1996. Da Volvo forlovet seg med Renault V.I. i 1991 kom også den svenske partneren inn i bildet, men Renault overtok også Volvos Heuliez-aksjer i 1998.
En egen divisjon for personbiler, særlig spesielle karosserivarianter som cabrioleter, limoer, ambulanser og drosjer for de tre store franske merkene ble opprettet i 1970. Det samme ble en divisjon for kjøretøyer til flyplasser og et design- og prototypstudio. Mopedbiler kom snart på programmet, mens soltakproduksjon i samarbeid med Webasto ble innført i 1978.
I januar 1999 ble Heuliez Bus underlagt Irisbus Group, den felles bussdivisjonen til Renault V.I. og IVECO. Access Bus-linjen er lavgulv bybusser med komposittplater på ramme av rustfritt stål.
Dagens bussrange består av GX 117-serien med Heuliez chassiser og IVECO motorer, samt de større GX 317-utgavene på Renaultchassis med motoralternativer fra IVECO (Euro 3), Renault (CNG) eller DAF (LPG). I tillegg kommer minibusser, spesialkjøretøyer og ombygde personbilmodeller.