Thomas Schie til STCC med Chevrolet

Thomas Schie (32) er tilbake i internasjonal baneracing. Etter tre NM-titler i rally, satser Skedsmo-gutten i år på det prestisjefylte svenske STCC-mesterskapet i en Chevrolet Lacetti.

Publisert Sist oppdatert

Rutinerte Thomas Schie håper på suksess når han vender tilbake til STCC

- Jeg er utrolig glad og stolt over å bli en del av Chevrolet-teamet i STCC. Jeg er også svært motivert i forhold til å starte på noe nytt igjen, sier Thomas Schie som er en av Norges aller mest rutinerte bilsporsutøvere med en mer allsidig karriere enn de fleste.

- Mange vil nok mene at ringen er sluttet på en måte. Det var baneracing det startet med etter gokartkjøring i barndommen, og nå er jeg tilbake i en svært potent bil, og i et mesterskap som ikke står tilbake for noen av de andre internasjonale mesterskapene for såkalte touringbiler, sier Thomsa Schie.

Han tok tre NM-titler i WRC-klassen på rad i 2004, 2005 og 2006. I tillegg har han en bronse og sølvmedalje. Men nå er rallybilen parkert til fordel for en svært avansert asfaltracer.

STCC er ikke noe nytt for Schie. Han har deltatt i dette mesterskapet tidligere.

- Jeg kjørte mesterskapet i 1999 i en Alfa Romeo, og til tross for at det ble en sesong fylt med en del problemer, så endte det med 7. plass. Hva vi kan oppnå i år, er jeg spent på. Nivået er høyt. Det er mange bilprodusenter og importører som er involvert i STCC. Med Chevrolets bil og ekspertise i ryggen, skal jeg gjøre mitt beste for å utfordre de andre i kampen om topplasseringer, sier Thomas Schie.

Kjører i Norge

Det er 11 løp i mesterskapet, og ett av dem kjøres på Vålerbanen i Hedmark 14. september. Interessen i Norge er sterkt oppadgående for mesterskapet, og NRK TV har vist interesse for å sende fra løpene i år.

Samarbeider med fabrikkteam

Chevrolet Motorsport Sweden samarbeider tett med Chevrolets fabrikkteam, RML. I fjor var det Chevrolet som tok flest seire av samtlige i VM-serien WTCC, og bilen har vist seg å være svært konkurransedyktig. I Sverige hadde man et prøveår med bilen i fjor, for å være best mulig rustet til årets sesong.

- Bilen vår skal nå optimaliseres i forhold til Thomas og de svenskene banene. Vi har allerede startet testingen og vært med RML-teamet på deres første tester. I påsken skal vi til spanske Guadix-banen med vår egen bil og Thomas, og da skal vi teste sammen med fabrikksteamet. Vi skal jobbe hardt for å gi Thomas muligheten til å kjempe i toppen, sier Börje Wessman som er teknisk ansvarlig i teamet. Han jobbet med Thomas også i STCC 1999 så de kjenner hverandre godt.

Teamsjef er Nicklas Karlsson, som har kjørt STCC selv, og kjenner utfordringene i gamet.

- Det har vært en hektisk høst og vinter for å få alle biter på plass. Etter sesongslutt i fjor, har vi jobbet hardt for å få alle puslebiter på plass for å kunne bli et konkurransekraftig team.

- Med Chevrolet, som etter min mening er verdens beste Touringcar, Börje Wessmann som teknisk ansvarlig og Thomas Schie som fører skal forutsetningene være de beste, mener Nicklas Karlsson.

Terminlisten STCC 2008

Fakta Thomas Schie

Født: 1. desember 1975

Bil: Chevrolet Lacetti S2000

Klubb: NAF Motorsport Asker & Bærum

Bosted: Skedsmo

Yrke: Selvstendig næringsdrivende, Proffklær AS.

Karriere

1991-92:

Gokart (Norden)

1993:

Formel Ford (Norden)

1994:

Formel Opel (Europa)

1995-96:

Formel Barber Dodge (USA)

1997:

Formel 3000 (Europa)

1998:

Formel Barber Dodge (USA)

1999:

STCC, Alfa Romeo 156

2000-02:

Rally, Subaru Impreza Gr. N

2003-05:

Rally, Toyota Corolla WRC (2 x NM-gull og 1 x bronse)

2006-07:

Rally, Ford Focus WRC (1 x NM-gull 1 x sølv)

20. april:

Ring Knutstorp

4. mai:

Sturup

18. mai:

Mantorp Park

1. juni:

Karlskoga Motorstadion

14. juni:

Göteborg, gateløp

29. juni:

Sturup

13. juli:

Falkenberg

17. august:

Karlskoga Motorstadion

31. august:

Ring Knutstorp

14. september:

Vålerbanen (Norge)

28. september:

Mantorp Park

Powered by Labrador CMS