BMW-standen på IAA i Frankfurt
BMW-standen på IAA i Frankfurt
BMW-standen på IAA i Frankfurt
BMW-standen på IAA i Frankfurt
BMW-standen på IAA i Frankfurt
BMW-standen på IAA i Frankfurt
BMW-standen på IAA i Frankfurt
BMW-standen på IAA i Frankfurt

BMWs ballett

Mye tyder på at BMW har den lekreste koreografien på neste ukes Frankfurt-utstilling.

Publisert Sist oppdatert

Det er som regel de som har minst å vise frem som har de mest dramatiske utstillingene på en bilutstilling.

Denne gangen stemmer ikke det. BMW har mengder av nyheter – ikke alle like iøynefallende riktignok – men allikevel låter deres forhåndspresentasjon som om dette blir messens beste presentasjon.

I mange år har BMW nå hatt sin helt egen hall ute på et av de store frilands-områdene, slik at de egentlig har kunne gjøre hva de ville, uten tanke på vegger og trapper og andre faste installasjoner.

I år har de tatt den helt ut og bygget en bane rundt hele hallen, slik at bilene de skal vise, viser seg frem som biler skal – i bevegelse.

Her kommer hele familien med ”Efficient Dynamics” modellene til å vises – en 3-serie med 109 gram og 163 hk er kanskje ikke noe som syns, men tenk på det. 109 gram er bra for en Polo – og selv Volkswagen vil vel innrømme at dette er litt mer enn en Polo.

LES: Små utslipp, store kjøreglede

Dessuten skal resten av BMWs modeller, noen heter Mini, andre heter Rolls-Royce, for første gang presenteres under samme tak som BMW-modellene.

Hele hallen vil vise BMWs nye slagord, Rene, Skjære Kjøregleden – eller hva det blir på norsk, i praksis. Også for mange andre enn de mest aktuelle kundene.

Det vil bli arrangert en rekke Junior-Campus i løpet av utstillingstiden, der de mellom 3 og 13 skal leke, forske, diskutere, skrive rapporter, tegne og løse oppgaver – alt relatert til det såkalt bærekraftige.

BMW kommer også til å arrangere en seriøs konferanse eller tre, i løpet av denne perioden.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

Allerede mandag, dagen før første pressedag, blir det en stor samling arkitekter, politikere, kunstnere, teknikere som skal snakke seg frem til mulige løsninger om bærekraft og transport, og mange er spent på konsernets nye Sustainable Value Report 2009/2010, som skal presenteres den 15. september.

I tillegg til Vision EffDync’s konseptet, som vi allerede har vist deg, er det vegg til vegg premierer her.

320d vi allerede har nevnt for eksempel, et par biler som møter Euro 6 krav allerede, hybrider på 7’eren og X6, X1-premiere og første møte med produksjonsutgaven av Gran Turismo pluss 740d med den nye diesel-sekseren med BMWs første twin turbo pakke.

LES: Aktive hybrider fra BMW

LES OGSÅ: BMW fortsetter stilblandingen

Her er BMW X1

Men, for å komme ned på jorden igjen, det jeg personlig gleder meg mest til, er å se hvordan BMW har gjort sin utvendige bagasjebærer på koffertlokket. Dette smaker av engelske sportsbiler fra femti-tallet. Med andre ord godt.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

Powered by Labrador CMS