Nabobil krysser grenser

Nabobil skifter navn til Getaround og blir del av et internasjonalt nettverk.

Publisert

– Det er litt vemodig å gi slipp på Nabobil, men som del av Getaround kan vi tilby verdens beste bildelingsplattform til nye og eksisterende brukere i Norge. Vi går fra å være en nabolagsutfordrer til å tilby en global tjeneste, sier daglig leder i Getaround i Norge, Even Heggernes.

Siden oppstarten i 2015 har Nabobil vært en ledende aktør på bildeling i Norge. De hevder å ha utbetalt flere hundre millioner kroner til norske bildelere rundt om i landet.

Suksessen skyldes kombinasjonen av landsdekkende tilgjengelighet, flere tusen biler og hentepunkter der folk bor. Når de når endrer navn til Getaround lover de at utvalget blir det samme og prisen uendret, men tjenesten blir enklere og innovasjonstakten høyere.

Fra nabolagstjeneste til globale bildeling

Getaround, som i juni 2019 kjøpte Nabobil, er verdens ledende bildelingsplattform med flere millioner brukere. At Nabobil blir Getaround betyr tilgang til ekspertise og utviklingsressurser som kommer norske bildelere til gode.

– Nabobil ble veldig raskt synonymt med bildeling i Norge. Navnet beskrev oss godt i oppstarten, så det er litt vemodig å gi slipp på det, sier Heggernes.

– Men som Getaround går vi fra å være noen titalls personer bak en lokal plattform, til å bli del av et team på flere hundre som utvikler bildeling for et globalt marked. Nå har vi kompetansen og ressursene til å fortsette å være i front, og bli et enda bedre alternativ til å eie egen bil i Norge.

Appen som bilnøkkel

– Nå kan du finne, leie og åpne biler i Paris, Berlin og London med samme app som du åpner en delt bil i Oslo eller Bergen med. Getaround-appen er booking og bilnøkkel i ett. Våre brukere trenger ikke registrere seg på nytt, stå i leiebilkø eller forholde seg til åpningstider, sier Heggernes.

Potensial for økte leieinntekter

– Enten du skal på IKEA, hente noe du har kjøpt på finn.no eller på helgetur med familien, kan du nå plukke opp en bil like enkelt som du er vant til å plukke opp en elsparkesykkel, sier Even Heggernes.

Dette er nytt for leietakere i Getaround-appen

Småturer: Leie bil på timebasisFerier: Leie bil på ferie i EuropaPrising: Det blir enklere å sammenlikne priserLeie: Biler kan bookes umiddelbart og åpnes med appen

Dette er nytt for utleiere i Getaround-appen

Ny kalender: Mulig å endre dagspriser og blokkere halve dagerVerktøy for flåtestyring: Enklere håndtering av flere bilerUtbetalingsdashboard: Enkel oversikt over utbetalingerMer utleie: Åpner opp for utenlandske turister
Powered by Labrador CMS