Bao Jun

Wuling Demo Car

Wuling Demo Car

Nok en kineser

Først var det Wuling, så ble det Baojun – og nå er det Bao Jun.

Publisert Sist oppdatert

Dette er GM’s nye lavprisprodukt i Asia. Bilene skal produseres av Wuling. SAIC-GM-Wuling er et konglomerat, basert på ”joint venture” - samarbeid og gjensidige aksjeoppkjøp.

Og for at ikke GM’s renommé skal skades av billigbil-produkter, har man altså valgt et annet navn enn GM’s tradisjonelle.

Bao Jun betyr visstnok ”kjær hest” – og dette er ikke den første hesten vi ser blant bilmerker. Det skulle være unødvendig å nevne Ferrari, eller Ford Mustang. GM i Kina bruker i hovedsak Buick som navn på sine produkter, så vel importerte som de kinesiskproduserte.

Prismessig antydes det at en økonomiversjon av denne Bao Jun, skal koste ca. 50.000 kroner. Internt kalles den GP50 og er omtrent på størrelse med en Dacia Logan.

Bilen forventes å være klar til produksjon neste år. På samme måte som Dacia, er Bao Jun tenkt å bli en bil for litt tøffere forhold, bl.a. på landsbygda i Kina, hvor vei og bilbehov avviker en del fra storbyene.

Men også enda billigere modeller er antydet, helt ned mot 4000 US Dollar ble det spådd i 2009.

Dette prosjektet ha startet for et år siden, ved at GM gjennom sitt samarbeide med SAIC (Shanghai Automotive Industry Corp.), også kontrollerer Wuling.

Nå som kamuflerte testbiler er observert, ser man klart likheten til Wulings Demo Car fra utstillingen i Shanghai og Bejing.

Det snakkes om at plattformen for denne bilen er GM-Daewoo’s J200 platform. Motorene blir også kjente fra GM/Daewoo; 1,6 og 1,8 liter Twintec - sist sett i Buick Excelle, en kinesisk GM-bil.

LES OM: Mektige menn i Kinas bilindustri

Det er ingen tvil om at General Motors tar det kinesiske markedet seriøst, her er det utvikling, og store produksjonstall å hente i årene som kommer. Ikke rart de vil ha biler i alle segmenter.

Det skal være planer om SUV og MPV også under Bao Jun navnet, produsert ved Wulings fasiliteter. Og ressurser er det nok av, både hos SAIC, nr. 1 på Kinas liste over bil- og motorprodusenter sist år, og hos GM (Se oversikt på www.ecocar.no/side4.html).

Powered by Labrador CMS