RUMPERISTER I C5

Man ser at den “nye Citroën C5 er ny, både front og hekk er såpass redesignet at det merkes. Interiøret har det også skjedd ting med. Men det er de detaljene som ikke syns som er nyest.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i BIL 10 - 2004.

Mens vi venter på den flunkende nye C4 med parfymedispensor for interiøret (ni lukter kan du velge mellom) kommer den face-liftede (og vel så det) C5 med en rekke nyheter du ikke kan se. Oppgradert fjæring, nye ting i motor og transmisjon-avdelingen (en 6-trinns gearkasse for eksempel) og ikke minst utstyr som skal hjelpe føreren. Etter fire år er med andre ord tiden inne for en fornyelse. Og selv om Xenon-lys som dreies med forhjulene ikke akkurat er banebrytende lenger, og selv om også andre har parkeringshjelp både foran og bak (men ikke alle med så bra display), og selv om fartsbegrensere (i forbindelse med krus-kontroll) i hvert fall finnes på dyrere biler, er det vel rumperisteren som virkelig kan kalles unik.

Sammen med Valeo har PSAgruppen (som også inkluderer Peugeot) utviklet et system der en rekke infrarøde følere sier fra dersom du er i ferd med å krysse en stripe i veien. Siden systemet bare reagerer dersom du kjører over 80 km/t og ikke bruker retningsviseren, regner systemet med at dette gjør du uten å mene det, så derfor blir du vekket. Ikke av lyd og ikke av blinkende lamper, men av en vibrator som masserer hekken din, men skikkelig. Høyre eller venstre del, avhengig av hvilken kant du drifter mot. Det er sannsynlig at Citroën ikke får være lenge alene om dette unike opplegget.

Det er selvfølgelig mye annet å si om bilen. Om kjøreegenskapene med det hydrauliske systemet selvfølgelig. Det imponerer med lydsvakhet, selv om det er vanskelig å si hvor mye som skyldes de nye, laminerte siderutene som også er glimrende mot innbruddsforsøk. Om de nye motor/gearkasse-kombinasjonene, eller om innvendig komfort og plass. Vi vil nok ha mer å si om alt dette i neste nummer av Bil. Da har vi prøvekjørt et av de første eksemplarene som kommer til Norge.

Powered by Labrador CMS