Ny Kia Forte

Selv om pickupene dominerer, selges det også en del vanlige biler i USA. Kias bestselger er Forte – nå skal den fornyes.

Publisert

Det er pickuper på de tre pallplassene, og så følger et par SUV-er, men likevel er det plass til noen sedaner på den amerikanske Topp10-listen fra USA som focus2move.com har samlet inn.

Øverst blant «bilene» i 2017 troner Camry, så følger Civic, Corolla og Accord. To fra Honda og to fra Toyota.

Først på plass nummer 39 finner vi Kias bestselger, Forte – men på tross av beskjeden rating ble den solgt i 117.596 eksemplarer og endte på plassen foran Subaru Impreza.

Vi legger noen bilder av dagens Forte-modeller i galleriet så du kan sammenligne, men det er liten tvil om at nykommeren er inspirert av Kias elegante Stinger og har tatt kvantesprang med hensyn til design.

Mens du i lille Norge kan velge mellom et hav av drivlinjer, gjør Kia i USA det enkelt. De tilbyr en 2,0-liters bensinmotor med 147 hester. Punktum. Men du kan velge om du vil ha automat eller manuell girkasse.

Hyundai / Kia gjør jo det meste selv. I Europa har flere av bilene «hjemmelagde» DSG-kasser – nå lanserer de sin første CVT-kasse, skjønt de kaller den IVT for Intelligent (i stedet for Continuously) Variable Transmission.

Her har Kia skult til sine japanske konkurrenter, for der et det fortsatt CVT som gjelder. Men de hevder å ha fått bukt med utfordringene som gjør at de fleste journalister hater slike kasser, støy og strikk-følelsen under hard akselerasjon.

En Kia Forte er ikke så ulik vår Cee’d i format. Den måler 464 x 180 x 144 centimeter. I tillegg til sedanutførelsen leveres den som 5-dørs kombi og som 2-dørs coupé.

Powered by Labrador CMS