Både 1 og 6 fra BMW

Det har lenge vært spekulert i at BMW skal introdusere en mindre bil enn 3-serien, av journalister kalt 2-serien. Og mange har også ventet på at 6-serien skal gjenoppstå. Nå er begge deler bekreftet.

Publisert
Av Terje Ringen – bilnorge.no

Ved åpningen av Geneve-utstillingen fortalte BMWs styreformann, Joachim Milberg følgende: ”Den nye, lille serien fra BMW skal hete 1-serien, og en etterfølger til den store 6-serie coupéen vil komme på markedet i løpet av få år. Dermed satte Milberg sluttstrek for en rekke spekulasjoner som har rast de senere årene.

Den lille serien blir utviklet i henhold til opprinnelige planer, og den skal innta en posisjon mellom 3-serien og Mini. Den vil ta med seg BMW-spesialiteter ned i småbil-segmentet. Bakhjulstrekk, eller standard drift som BMW ynder å kalle det, er en selvfølge. Likeså skal bilene ha samme kjøreglede og kvalitet som sine større søsken, ifølge Milberg. 1-serien skal lanseres i 2004.

Om relansering av 6-serien sa Milberg: ”På den ene siden vil 6-serie coupé bli en prestisjebil, men samtidig skal den være sporty. Vi planlegger også en åpen utgave av bilen, sa han. Og dermed får designkonseptene som ble vist i Frankfurt og Paris under betegnelsen Z9 fornyet aktualitet.

Noe tidsaspekt for 6-serien ville han imidlertid ikke gi oss, så da får vi tålmodig vente på nærmere informasjon. Vår omtale av Z9 Cabriolet finner du på DENNE LINKEN. Den er verd en titt.

Powered by Labrador CMS