Hyundai konsept-roadster til Geneve

Vi har fortalt om den tidligere på Bilnorge. Men den gang hadde vi bare en designskisse og noen få data. Nå har Hyundai gitt oss flere detaljer om sin nye konsept-roadster. Du finner den utstilt i Geneve.

Publisert
Av Terje Ringen – bilnorge.no

Dersom du vil lese hva vi skrev da vi første gang omtalte bilen for drøyt tre uker siden, følger du denne linken. Hyundai sier sjansene er store for at konseptbilen kommer i produksjon dersom publikum gir den ”thumbs up”. Den er utstyrt med en 2,7-liters V6 hekkmotor og manuell 6-trinns gearkasse. ”Dette er fremtiden til Hyundai”, sier de. ”En oppnåelig eksotisk bil lover de videre at den skal bli.

Det er Hyundais designteam i California som har konstruert bilen, en åpen roadster med mange unike detaljer, inkludert en støtfangere i karbonfiber, et gjennomsiktig motordeksel og høyt plasserte eksosrør.

Et unikt design fortjener unik lakkering. Og HCD6 er lakkert i DuPont-lakk som forandrer karakter etter hvilken vinkel du beskuer den fra, det ene øyeblikket er den purpurrød for i neste øyeblikk å bli sølv metallic.

En enkel veltebøyle sørger for sikkerheten til fører og passasjer dersom uhellet skulle være ute. På dashbordet finnes bare to innstillingshendler, en for stereoanlegget og en for andre viktige funksjoner.

Og som sagt, Hyundai påstår at dersom bilen får en positiv mottakelse på de utstillinger hvor den vises rundt i verden, ja, så blir den satt i produksjon.

Stort bilde forfra
Stort bilde fra siden
Stort bilde av interiør

Powered by Labrador CMS