Qoros med trio til Genève

Det kinesiske bilmerket skal debutere sin første produksjonsmodell på årets Genève-utstilling i mars. Men de har mer å vise frem.

Publisert Sist oppdatert

Vi har fortalt om Qoros som ser ut til å være et meget seriøst selskap med store ambisjoner. Videre har vi fortalt at deres første produksjonsmodell, GQ3, skal debutere i Genève om en måneds tid.

Men nå forteller de at vi har mer i vente – de vil nemlig også vise to nye konseptbiler på den sveitsiske utstillingen, Cross Hybrid og Estate Concept – begge basert på samme plattform som GQ3.

- En intelligent og fleksibel plattform-teknologi setter oss i stand til å skape nye modeller raskt og effektivt, sier viseformann i Qoros Auto Co. Ltd., Volker Steinwascher. Han sier det er mulig å rulle ut en ny modell cirka hvert halvår.

- Qoros GQ3 er første modell i en serie som skal baseres på denne plattformen, og teknologien setter oss i stand til å utvikle en familie med forskjellige modeller på svært effektivt vis.

Cross Hybrid Concept har en innovativ hybrid drivlinje der avansert programvare sørger for sømløss overgang mellom bensinmotoren som driver forhjulene og elmotoren som forsyner bakhjulene med energi. Man kan også kombinere de to motorene for firehjulsdrift.

Estate Concept er en rommelig og praktisk stasjonsvogn med fleksible sete- og bagasjeroms-løsninger. Smarte oppbevaringsløsninger og ekstrautstyr gjør bilen praktisk for lange turer så vel som til daglig bruk.

Produksjonen av GQ3 starter i Kina i andre halvår, og de første bilene kommer til Europa i løpet av 2013. Qoros har som mål å oppnå toppkarakter i europeiske så vel som kinesiske kollisjonstester.

Powered by Labrador CMS