Oppdatert Sharan

Volkswagens store MPV får en teknisk oppgradering og en lettere facelift.

Publisert

Oppdaterte motorer, nytt utstyr og nye tilkoblingsmuligheter er blant de viktigste endringen på den Sharan-modellen skal debutere i Genève. Innsalget starter i april, og bilen er på markedet til sommeren.

Blant nyhetene er «Automatic Post-Collision Braking System» - et system som stopper bilen automatisk etter en ulykke dersom føreren ikke selv aktiverer bremsene.

Videre blir utstyr som Front Assist med City Emergency Braking, Lane Assist, adaptiv cruisekontroll, tredje generasjon parkeringsassistent og blindsone-monitor tilgjengelig sikkerhetsutstyr.

Effektivisert
TSI- (bensin) og TDI-motorene (diesel) er oppdatert for å klare Euro6-kravene, samtidig som de er inntil 15 prosent mer effektive. De som foretrekker bensin kan velge mellom en 150-hester og en 220-hester.

I tillegg fins det tre dieselalternativer med 115, 150 og 184 hestekrefter. Alle motorer, unntatt minste TDI, kan kombineres med sekstrinns DSG girkasse som nå har fått en «coasting»-funksjon som sparer drivstoff når foten lettes fra gasspedalen.

Oppfrisket
Infotainment-systemet er oppdatert, og Sharan er en av de første VW-modeller som er utstyrt med «App Connect». Takket være MirrorLink, Android Auto (Google) og Car Play (Apple) kan en rekke nye apper legges inn i systemet.

I tillegg er Sharan-interiøret oppgradert med nye farger, detaljer og materialer, og instrumentpanelet er fornyet. LED-innslag i lyktene sørger for en ny lyssignatur slik at de som kjører den kjenner igjen en likesinnet de møter, selv i mørket.

Markedet for såkalte flerbruksbiler, eller MPV-er, har krympet sterkt de siste årene, men Sharan er ifølge OFV nest mest solgte modell i segmentet, etter S-Max.

Powered by Labrador CMS