2015 Hyundai Sonata Hybrid
2015 Hyundai Sonata Hybrid
2015 Hyundai Sonata Hybrid
2015 Hyundai Sonata Hybrid
2015 Hyundai Sonata Hybrid

Hyundai satser på hybrid

Hyundai har akkurat lansert Sonata Hybrid, men det er bare første ledd i en større hybridsatsing fremover.

Publisert Sist oppdatert

Hyundai skal vise frem nye Sonata Hybrid på Detroit-utstillingen midt i januar, men samtidig skal de slippe info om en ladbar hybrid-variant av Sonata.

Dessverre er ikke Sonata i modellprogrammet til Norge – vi har i40 i stedet – men en ladbar utgave kunne absolutt vært noe for oss.

Men Hyundai lover mer hybrid. På høsten skal det koreanske merket lansere en dedikert hybridmodell – sannsynligvis på størrelse med Toyota Prius. Om denne også blir ladbar er usikkert, men det kan virke som Hyundai går for en Toyota-løsning: Først «vanlig» hybrid (såkalt parallell-hybrid), deretter en ladbar utgave.

Alt hybridsnakket rundt Hyundai tar ikke bort fokuset fra hydrogenprosjektet deres. ix35 Fuel Cell er i produksjon, og så langt i år er det solgt fire stykker av den i Norge.

Lithium-polymer
Selv om vi altså må vente til Detroit-messen for å få mer info om ladbar Sonata-variant, kan vi fortelle litt om parallell-hybrid-utgaven.

En 2-liters GDI bensinmotor med 156 hestekrefter assisteres av en 52-hesters elmotor. Før kraften når bakken, går den via en sekstrinns automatgirkasse.

Under bagasjeromsgulvet har Hyundai gjemt Lithium-polymer-batteriene – uten at det skal gå utover de praktiske egenskapene i bagasjerommet.

Hyundai lover et forbruk på 0,55 liter per mil. Ikke sjokkerende lavt, men Hyundai har ikke opplyst hva slags målesyklus dette er beregnet etter, så det er vanskelig å sammenligne direkte med andre biler.

Uansett er det lov å håpe at denne teknologien finner veien til nylig ansiktsløftede Hyundai i40 også etter hvert – den forrige Sonataen var tross alt ikke så veldig ulik i40 under skallet. I enkelte markeder het den også i45.

En (etter hvert) ladbar hybrid-utgave av i40 kunne kanskje fått Hyundai-pilene i Norge til å peke oppover igjen. Salgsstatistikken til den koreanske bilgiganten har vært trist lesning de siste årene.

Powered by Labrador CMS