Vauxhall Insignia VXR

Vauxhall Insignia VXR

Vauxhall Insignia VXR

Vauxhall Insignia VXR

Vauxhall Insignia VXR

Vauxhall Insignia VXR

Opel Insignia OPC

Opel Insignia OPC

Opel Insignia OPC

Hot ny Insignia

På den kommende bilutstillingen i Barcelona, lanserer Opel en meget potent utgave av Insignia. Vi gir deg et første glimt.

Publisert Sist oppdatert

Ti år etter at den første OPC-modellen så dagens lys, kommer den hittil mest potente til Barcelona 7. mai. Kraftkilden er en 2,8-liters V6 med turbo - derivert fra motoren som sitter i dagens topputgave av Insignia.

325 hk og et dreiemoment på 400 Newtonmeter henter OPC-ingeniørene ut av motoren i denne spesialutgaven. Det gir en akstid til hundre på seks sekunder mens toppfarten er elektronisk sperret ved 250 km/t. Videre loves vi et lydbilde som står i stil med ytelsene.

HER ER OPELS HEMMELIGE FREMTIDSPLANER

Sporty

Det vellykkede chassiset er fintunet for ekstra sporty egenskaper i Insignia OPC, noe som blant annet innebærer at bakkeklaringen er redusert med 10 mm. Det nyutviklede mechatronic chassiset er utstyrt med ny frontaksel som sørger for mer presis respons fra styringen.

HER ER VÅRT FØRSTEINNTRYKK AV INSIGNIA

Insignia OPC har også FlexiRide som ikke bare tilpasser seg kjøresituasjon og –stil, men også ”leser og lærer seg førerens preferanser. Mens sjåføren i en vanlig Insignia kan velge mellom standard, komfort og sport, er det de som foretrekker de sportslige innstillingene som får sine ønsker innfridd her, med innstillinger som strekker seg fra sport til ekstremsport.

ÅRETS STASJONSVOGN?

4x4

Standard på bilen er Adaptive 4x4 og eLSD differensialbrems. Begge systemer er fintunet for å tåle det ekstra momentet den kraftige motoren leverer gjennom den 6-trinns manuelle gearkassa.

Titter du gjennom felgene, vil du raskt oppdage Brembo calipere og perforerte skiver med en diameter på 355 mm på forhjulene.

Bilens eksteriør er inspirert av GTC Concept som debuterte i 2007, men ikke mer enn at den godt ivaretar de elegante linjene i en Insignia. 19-tommers felger med dekk i 245/40 er standard, men du kan om ønskelig gå opp til 20-tommere med 255/35.

HER ER NYDELIGE GTC CONCEPT

Det sportslige inntrykket får du også av interiøret som blant annet har sportsseter fra Recaro, et ratt med flat bunn, en sporty gearkule og sportslige instrumenter. Det høres ut som Opels Performance Center har greid å konstruere en ny spenstig bruksbil.

SE VIDEO AV INSIGNIA OPC

PS! I Storbritannia skal bilen selges som Vauxhall Insignia VXR, og siden det foreløpig er sparsomt med bilder av Opelen byr vi på noen av den britiske også.

Powered by Labrador CMS