Diger Jeep under utvikling

Jeep vil ha sin del av markedet for de store, luksuriøse SUV-ene. Her gikk testen bokstavelig talt litt på skjeve.

Publisert

Nykommeren skal inn i kategorien amerikanerne betegner som «full-size SUV», og den bringer nytt liv i en klassisk Jeep-betegnelse, nemlig Wagoneer.

Ifølge våre kilder vil bilen komme i to utførelser, som standard Wagoneer og Grand Wagoneer, og den skal på markedet i løpet av neste år som 2021-modell.

Selv om testbilen er godt kamuflert er det ikke vanskelig å se at den er diger. På det ene bildet kan du sammenligne med en Grand Cherokee som jo slett ikke er noen småbil.

Den tradisjonelle Jeep-grillen er selvsagt på plass, og vi ser at bilen er utstyrt med store, kantede hjulbuer.

På et par av bildene får vi også glimt av interiøret, og disse avslører en stor skjerm på dashbordet – trolig en 12-tommer tilsvarende den som benyttes i nyeste utgave av Ram 1500.

Den ekstra lengden gir god plass til tre seterader med syv eller åtte plasser i tillegg til bagasje.

Plattformen er den samme som benyttes i Ram pickup, men Wagoneer får uavhengig bakhjulsoppheng for økt komfort.

Under det høye panseret vil man finne en 3,6-liters V6 med mild hybridteknologi eller en 5,7-liters V8. På sikt vil det nok også komme en ladbar hybrid og muligens en toppmodell med Hellcat 6,2-liters kompressormatet V8.

8-trinns automat blir standard, og kundene kan velge om de vil ha drift på bakhjulene eller firehjulsdrift.

Før nye Wagoneer kommer på markedet skal Jeep lansere en oppgradert Grand Cherokee – også den med mulighet for tre seterader.

Sjåføren på testbilen har trolig vært uoppmerksom et øyeblikk. Bilen har i alle fall havnet på en svak veiskulder og blitt stående bom fast slik at de måtte ha kranbil for å komme videre.

Powered by Labrador CMS